Filmweekend in Cantinetheater 

BUDEL-DORPLEIN – Na Christiane F. programmeren we vrijdagavond 18 maart opnieuw een film waarin drugs centraal staat. Ditmaal niet bij een tienermeisje, maar bij een stel vrienden waarin hun alledaagse leven voornamelijk bestaat uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. 

Trainspotting is een film die als een cultureel fenomeen gezien wordt. De grimmige vertelling vol zwarte humor en onderliggend leed van regisseur Danny Boyle – over een volstrekt ontspoorde vriendenclub in de deprimerende havenwijk Leith, in het verder toch tamelijk deftige Edinburgh – toonde een ongekende vitaliteit.

Moderne populaire misdaadseries zoals Peaky Blinders lijken de sferen rechtstreeks van Trainspotting geleend te hebben. Tijdens de film zal de bar gedurende de hele film open zijn. Achteraf is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van de vele popmuziek die gebruikt is in de film.De zaal gaat open om 19.00 uur, de film vangt aan om 19.30 uur. Tickets kosten in vvk €7,50 en aan de kassa €10. 

Op zondagmiddag is de allereerste kindervoorstelling in het Cantine Theater. Op 20 maart wordt er voor het eerst een activiteit voor kinderen in de basisschoolleeftijd georganiseerd in het Cantine theater in Budel-Dorplein. In samenwerking met jeugdvereniging Jong Nederland Budel-Schoot wordt de film “GVR” gedraaid. Naast de film, is er ook een knutselwedstrijd en een activiteit na de film. De film “GVR” is gebaseerd op het bekende boek van Roald Dahl. In de film wordt het weesmeisje Sophie uit haar bed geplukt door de Grote Vriendelijke Reus. Deze reus wandelt ’s nachts door het land en blaast met zijn trompet dromen in de slaapkamers van kinderen. Van hem heeft Sophie niets te vrezen, maar er zijn helaas ook kwaadaardige reuzen…

Bij deze film hoort ook een knutselwedstrijd. Maak een mooie dromenvanger en breng hem mee naar de voorstelling. Degene die de mooiste dromenvanger maakt, wint een prijs! Na de film is voor de kinderen de mogelijkheid om te oefenen met lopen als een echte reus, denk bijvoorbeeld aan steltlopen. Ouders kunnen tijdens de film in de foyer verblijven, waar de bar open is. Het is natuurlijk ook mogelijk om samen met je kind naar de film te kijken. Per betalend kind mag 1 volwassene gratis naar binnen. Bij de ticketprijs zit een gratis beker ranja en wat popcorn inbegrepen. De zaal gaat open om 13.30 uur, de film start om 14.00 uur. Tickets kosten €3,50 in voorverkoop, €4 aan de kassa. Tickets via www.cantinetheater.nl