Nieuwe editie Sterksel Sterk in Kunst

STERKSEL – Sterkselse tuinen vormen in het weekend van 14 en 15 mei opnieuw het decor voor een nieuwe editie van de expositie Sterksel Sterk in Kunst. De organisatie is nog op zoek naar kunstenaars die willen deelnemen aan de kunstroute.

Door Roy de Leijer 

Sterksel Sterk in Kunst is een tweejaarlijks evenement waar kunstenaars exposeren in monumentale, particuliere Sterkselse tuinen. Dit jaar is voor het eerst ook het kerkplein opgenomen in de route. Omdat het in coronatijd lange tijd niet mogelijk was om te exposeren zijn kunstenaars die hun netwerk willen vergroten en een impuls willen geven aan de verkoop van 3D-werk zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden en deel te nemen aan het kunstweekend in Sterksel. Tijdens Sterksel Sterk in Kunst kunnen kunstliefhebbers een rondgang door het dorp maken en de deelnemende locaties bezoeken. Dit kan op 14 en 15 mei telkens van 11.00 en 17.00 uur. Er is een grote diversiteit aan kunstwerken te bezichtigen, waaronder objecten in brons, steen, hout, glas en keramiek. De toegang is gratis. De organisatie is in handen van Toos Bonten, Elke Meulendijks en Karen Denton. Voor meer informatie over het evenement en de deelnemende tuinen en kunstenaars zie de website www.sterkselsterkinkunst.nl. Kunstenaars kunnen zich inschrijven tot 1 april. Dit kan via het aanmeldingsformulier op de website.