OLAT wandeltocht op zondag 20 maart vanuit Lage Mierde

LAGE MIERDE – Op deze zondag wandelen we vanuit startlocatie Ontmoetingscentrum Voor Anker/Landgoed Wellenseind, Dunsedijk 3a, 5094 BA  Lage Mierde.  De route wordt uitgepijld en je krijgt een routebeschrijving mee. Je kunt 10, 15, 20, 30 of 40 km wandelen. Onderweg zijn er wagen- en caférusten ingepland.  Je kunt voor de wandeltocht voor-inschrijven op www.olat.nl  en anders op de dag zelf op het startbureau. Het startbureau is geopend vanaf 07:30 uur. OLAT leden en leden van een wandelbond krijgen korting.

De route is zeer gevarieerd. Vrijwel alle oude Kempische landschapstypen ontmoeten we op het landgoed: de riviertjes de Reusel en de Raamloop stromen in dit gebied, er zijn dekzandruggen en stukken bebost stuifzand, terwijl in de beekdalen broekbossen en rabatten te vinden zijn. Verderop lopen over Landgoed De Utrecht. De langste afstanden komen langs het Papschotsven in het vennengebiedje Broekeling en bereiken Gorp en Roovert, een uitgestrekt landgoed met oude bossen, een variatie van loof-, naald- en gemengd bos. Hier treffen we de Roovertse Heide en slingert de Roovertse Leij door het bos en zijn er enkele afgesneden oude meanders. 

En in deze tijd van het jaar betekent dat genieten van speenkruid, bosanemoontjes en de tere witte bloesem van de sleedoorn.

Een uitgebreide voorbeschouwing staat op de website van wsv OLAT.