The Explosion Rockets

NEDERWEERT – De grote zaal van Gemeenschapshuis Reigershorst aan de Pastoor Maesstraat 13 in Nederweert-Eind (L) is op 20 maart om 13.00 uur open en de band hun 3,5 uur durend optreden om 14.00 uur. Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats kom dan op tijd. Kaarten en info: Stichting “Cuba Adelante”,  Tel. 06-47089779 of 06-47089778, Mieke en Gerard Rutjens  Tickets kosten in de voorverkoop € 10,00, aan de zaal , mits nog voorhanden, € 12,50 BACK TO THE SWINGING FIFTIES AND SIXTIES, de tijd van Elvis, Cliff en Buddy Holly.

“The Most Famous Rock And Roll Band In The Country”, een titel waarmee The Explosion Rockets vaak worden omschreven in de media. Wie van authentieke muziek houdt uit de Top 100 van midden jaren ‘50 en begin jaren ‘60 én een spetterende show wil zien, kan niet meer stuk bij deze rock and roll band.

Al meer dan 37 jaar staat de band vrijwel iedere week op het podium om een klasse-show neer te zetten. Hun opzwepende perfomance wordt gebracht met een flinke dosis humor en vakmanschap en, het belangrijkste, met vrijwel alle grote hits van o.a. legendes als Elvis Presley, Cliff Richard, Buddy Holly, Jerry L.Lewis, The Shadows etc.

Een optreden van Explosion Rockets is een optreden vol herkenbaarheid en nostalgie. Zij brengen de bekende hits in dezelfde sound als de originele versies, maar ook de pareltjes die men tegenwoordig niet zoveel meer hoort.

Het vakmanschap wordt niet alleen in Nederland, Engeland, Duitsland en België gewaardeerd en opgemerkt. Zo traden de Rockets op met de beroemde Elvis-gitarist James Burton en Elvis’ achtergrondkoor ‘The Sweet Inspirations’,  met Chris Montez ( bekend van o.a. de hit ‘Let’s Dance’), The Blue Diamonds, en werden ze zelfs gevraagd om het voorprogramma te verzorgen van ‘de enige echte Killer’ Jerry Lee Lewis. Ook het állerlaatste optreden van ‘rock and roll vader’ Andy Tielman werd begeleid door deze klasse band.

Een optreden van The Explosion Rockets is een belevenis voor iedereen die wil genieten van een wervelende show en fantastische muziek uit de ‘golden 50’s en 60’s ‘.

Dit jaar is het al weer 37 jaar geleden dat The Explosion Rockets zich herenigden. In 1985 besloten enkele oud-leden van de band om The Explosion Rockets weer  nieuw leven in te blazen. En hoe….

Na 37 jaar aan de weg te hebben getimmerd is de band niet meer weg te denken van de Nederlandse poppodia, dancings of feestzalen. Zelfs in de RAI in Amsterdam en AHOY in Rotterdam speelde de band.

Het popblad The Jubop heeft de band uitgeroepen tot beste rock ‘n’ roll band van Nederland!

The Explosion Rockets nemen U mee terug in de tijd, de tijd van Elvis Presley, Cliff Richard en Jerry L. Lewis, om maar eens enkele namen uit die tijd te noemen. Van ruige Rock ‘n’ Roll tot heerlijke ballades wordt er zeer authentiek gespeeld. Ook de instrumentale gitaarmuziek van o.a. The Shadows wordt ruim en zeer deskundig vertolkt. U waant zich meteen weer in de early sixties. Muziek die nooit verveelt.

U zult genieten van het grote vakmanschap, waarmee het zestal hun performance brengt.

Het is een genot om The Explosion Rockets aan het werk te zien. Zij maken niet alleen perfect muziek maar weten ook een  geweldige sfeer neer te zetten en weten de zaal al snel geheel voor zich te winnen.

De band heeft diversen CD’s en DVD’s gemaakt en heeft een grote fanclub.

Meer info: www.explosionrockets.nl