Voorlopige uitslag gemeenteraad Cranendonck

De afgelopen drie dagen is er flink gestemd in gemeente Cranendonck. Er zijn maar liefst 9157 stemmen uitgebracht. Vandaag, 16 maart, werd tijdens de verkiezingsavond de voorlopig uitslag bekend gemaakt. Op 21 maart volgt de definitieve uitslag. 

Met maar liefst 7 zetels heeft Elan de gemeenteraadverkiezingen van 2022 gewonnen. CDA volgt met 5 zetels, daarna Cranendonck Actief met 3 zetels en Pro6 en VVD kregen beiden 2 zetels. Blancolijst heeft 1,1% van de stemmen behaald. Dit was niet genoeg voor een zetel.

Burgemeester Roland van Kessel; “Ik wil iedereen bedanken voor zijn of haar stem. Zoals de voorlopige uitslag nu laat zien is er een opkomstpercentage van bijna 55%. Het laat zien dat inwoners van Cranendonck betrokken zijn bij de lokale politiek en invloed willen uitoefenen op de beslissingen die in onze gemeente gemaakt worden. We hadden een hogere opkomstpercentage dan de vorige keer. We hebben dit jaar, mede door de stemstraat, meer jongeren weten te bereiken.”

Openbare bekendmaking voorlopige uitslag op kandidaat-niveau
Donderdag 17 maart, is er om 14.30 uur een openbare bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis waar burgemeester Van Kessel de voorlopige uitslag op kandidaat-niveau bekend maakt. Deze is live te volgen via: https://channel.royalcast.com/webcastcrhlvw/#!/webcastcrhlvw/20220317_1

De bekendmaking van de voorlopige uitslag wordt ook gepubliceerd op de website van de gemeente. Op maandag 21 maart worden de benoemingsbesluiten uitgereikt aan de nieuwe raadsleden. 

Definitieve uitslag
De definitieve vaststelling van de uitslag volgt op 21 maart 2022 en is vanaf die datum te bekijken op www.cranendonck.nl/verkiezingen

Installatie nieuwe raad
Op woensdag 30 maart is er een bijzondere raadsvergadering waarin de burgemeester alle raadsleden installeert.