Werkzaamheden op beoogde supermarktlocatie

BUDEL – In opdracht van de projectontwikkelaar van de nieuwe Jumbo in Budel hebben er snoei- en kapwerkzaamheden plaatsgevonden op de beoogde supermarktlocatie aan de Dr. Anton Mathijsenstraat. 


Door Roy de Leijer

Het is de bedoeling dat er op het terrein naast het voormalige protestantse kerkje behalve een nieuwe supermarkt zeven appartementen worden gebouwd. Naast het kerkje wordt een parkje gerealiseerd met een groene doorsteek naar de Onze Lieve Vrouw Visitatiekerk.

De plannen voor een nieuwe supermarkt dateren al vanaf het begin van deze eeuw. Tegen het bouwplan is beroep ingesteld bij de Raad van State. De behandeling laat al geruime tijd op zich wachten. Met de snoei- en kapwerkzaamheden wordt er alvast voorgesorteerd op een voor de ontwikkelaar goede uitkomst bij de Raad van State. In dat geval hoeft er voor de start van de voorbereidende bouwwerkzaamheden namelijk niet te worden gewacht op het einde van het broedseizoen in september. 

Foto Jos Meusen