BackToAmy in de Effenaar

HAMONT-ACHEL/PELT – Nu de corona beperkingen nagenoeg voorbij zijn kan de tributeband BackToAmy eindelijk weer aan de slag. De band met leden uit de omgeving heeft zo’n twee jaar bijna niets meer kunnen doen.

De eerste optredens deze week waren meteen een schot in de roos met twee opeenvolgende avonden in de Effenaar te Eindhoven. Meteen op toch wel een voor deze regio bijzondere locatie. De Amy Winehouse Tribute Band stond namelijk in voor de muzikale omlijsting van de ‘Burst Your Bubble’ voorstellingen die georganiseerd werden door NEOS en CKE. NEOS is een organisatie voor maatschappelijke opvang, crisisopvang, beschermd wonen en aanpak huiselijk geweld in de regio Eindhoven. CKE staat voor cultuur en kunst Eindhoven. In de voorstelling werd door de deelnemers van Neos voor een volle zaal hun persoonlijk verhaal verteld. Ieder had zo zijn of haar eigen ervaring: door omstandigheden in een kwetsbare positie terecht gekomen, huiselijk geweld ontvlucht, armoede, verslaving, enz… Min of meer toepasselijk werd de band BackToAmy met het Amy Winehouse repertoire gekozen voor de muzikale bijdrage aan dit evenement. Amy Winehouse heeft naast haar enorme populariteit ook de nodige ellende en verslaving doorgemaakt en daarover geschreven. De band wist dankzij de bijzonder complete bezetting en de enthousiaste Hamonter zangeres Andréa Wielockx het publiek twee avonden te boeien. Organisatie: Ton Feijen (Neos), Wikke Peters en Lars van Asten (CKE), regie Anemoon Langenhoff. Zeker de moeite waard om hier reeds te vermelden is dat BackToAmy op 6 mei in Hamont zal optreden op de Meifeesten. Meer algemene info over deze band op backtoamy.be.