Carnaval in Pelt 

PELT – De carnavalisten van Pelt maken zich op voor een drukke periode. Op zaterdag 26 maart is er de Carnavalsstoet in St. Huibrechts-Lille, die vanaf 14.11 uur doorheen de straten zal trekken. Er hebben zo’n 60 praalwagens ingeschreven en zal voorafgegaan worden door een reclamestoet die omstreeks 13.30 uur van start gaat. Meteen na de stoet is er de Lille Carnaval Open Air Party 2.0 in café De Klok in Sint Huibrechts-Lille met dj VDW en dj Prins Jorne I vs de Brasbère. Zondag 2 april staat de Lichtstoet in Neerpelt centrum op het programma. De Lichtstoet trekt uit om 20.30 uur met 35 tal mooi verlichte wagens. Hier zal er een mooi reclamestoet aan voorafgaan. Prins Steven I, Prinses Cindy I, jeugdprins Robbe I, jeugdprinses Lotte I zullen om 19.00uur de sleutel overhandigd krijgen van burgemeester Smeets om zo de macht van het carnavalvierende Neerpelt in goede banen te zullen leiden. Na de Lichtstoet zal carnaval verdergezet worden in de Neerpelter cafés en in de feesttent achter de kerk. In de feesttent is er een optreden van “De Penspony”. Iedereen is van harte welkom. De Gezellen van Taxandria doen een oproep om de verkleedkleren weer vanonder het stof te halen want dat maakt het carnaval in Neerpelt weer helemaal af. Het centrum van Neerpelt zal afgesloten worden van alle gemotoriseerde voertuigen vanaf 17.30 uur. Zondag 3 april is het de beurt aan De Zwiebertjes om de carnavalsstoet in Overpelt centrum te organiseren. De Zwiebertjes staan dit jaar onder de leiding van jeugdprins Kamiel I, jeugdprinses Jolien I, prins Erik I, prinses Kim I en Nar Jef. Ook deze optocht gaat van start om 14.11 uur. Na afloop is er ambiance in de tent op de Oude Markt met dj Tony De Ruyter en een live optreden van Pé.