Hondenlosloopweide Pelt 

Hallo, ik lees in jullie blad en niet alleen in jullie blad, dat er een hondenlosloopweide is gemaakt op de Leukens in Pelt. Dat veld ligt helemaal niet op de Leukens. De Leukens liggen aan de westzijde van de A24. Dat veld aan de oostelijke zijde. En er tussenin ligt de wijk Dorperheide-Molenheide. 

Vanuit de Leukens kan je onmogelijk rechtstreeks op dat veld geraken. In Pelt kijken ze blijkbaar niet zo nauw naar een benaming. Zoals de straat Parkoever (de vroegere Hoekstraat van Overpelt) waar die weide nu ligt. Er ligt geen park en al zeker geen oever. Er ligt alleen een zuiveringsstation en een totaal vervallen directeurswoning met bijbehorende verwilderde tuin. De Hoekstraat werd op Ferrariskaarten uit 1777 al vermeld als ’t Hoeksken. Zelfs historische namen worden geschrapt.

Dat veld ligt trouwens veel korter bij de Scoutsrally. Maar net die weg tussen de scoutsrally en de hondenlosloopweide hebben ze afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De kortste weg naar dat veld hebben ze afgesloten. Toch mooi, hé? 

Ingestuurd door Jean-Marie Gijsen – Foto Jens Veraa