Kleuters Robbert vieren Wereldwaterdag 

HAMONT – Kleuterschool De Robbert heeft op dinsdag 22 maart meegedaan aan de Wereldwaterdag. Op een eenvoudige manier werden de kleuters bewust gemaakt over het feit dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is dat er elke dag zuiver water uit de kraan komt. Er zijn landen waar volwassenen en kinderen dagelijks ver moeten wandelen om aan water te geraken. De kinderen wandelen op 22 maart van de school naar het marktplein van Hamont. Daar zongen ze enthousiast het ‘waterlied’ en deden ze een dansje voor de aanwezige ouders en grootouders. Er stond een tractor met daarachter een grote ton gevuld met hemelwater. Daar konden de kinderen, geholpen door o.a. burgemeester Rik Rijcken, hun meegebrachte gietertjes en flesjes vullen.  Samen werd het water dan weer terug naar school gedragen gebracht waar het in de regenton werd gegoten. Dit water zal gebruikt worden voor de groene speelplaats en de moestuin.