Update Coronacijfers Noord-Limburg 

REGIO – Update van zondag 20 maart: het aantal besmettingen loopt nog op: naar 927/100.000 inwoners per week in onze ELZ (= +14%). Ook het percentage positieve testen loopt nog wat op: naar ±31%. Geschat kan worden dat ongeveer 1 op 25-30 inwoners momenteel nog besmettelijk is. Het aantal besmettingen bij ouderen loopt eveneens verder op: 13% van de besmettingen treedt op in de risicogroep ouder dan 70 jaar, met ook uitbraken in voorzieningen. De grootste stijging zien we nu in de leeftijdsgroep tussen 50 en 70 jaar.Boven onze Noordergrens dalen de besmettingen nu sterk: op weekbasis naar 2170/100.000 inwoners in de zes grensgemeenten van onze ELZ (-52%).  Er circuleert dus nog veel virus. Echter, verwacht mag worden dat de piek in de besmettingen nu nabij is, waarna een daling zal inzetten. 

 Het blijft aangewezen om risico-personen te beschermen: 

  • Besmette personen dienen de quarantainemaatregelen op te blijven volgen en dienen zeker ook contacten met risicopatiënten te vermijden.
  • Risico-personen mijden best drukke plaatsen of dragen hier best een FFP2 masker.

Meer informatie over de huidige maatregelen: kijk op info-coronavirus.be