Wedstrijdseizoen weer hervat voor Turnlust

BUDEL – Het wedstrijdseizoen van turnen dames is weer hervat. Een paar weken geleden werd het aangepast programma bekend gemaakt en gingen alle turnsters weer flink aan de slag om op tijd hun oefeningen te kunnen laten zien. 

Janne Schrurs reserve bij finale 3e divisie
Op zondag 13 april mochten senioren Irene Vonken, Ailish Meijers en Janne Schrurs hun tweede voorwedstrijd turnen in Nijmegen. De resultaten werden opgeteld bij de eerste wedstrijd die in november 2021 al plaatsvond. Janne kon helaas niet deelnemen vanwege haar werk en Ailish moest op het laatste moment wegens ziekte afmelden. Alleen Irene bleef nog over om Turnlust te vertegenwoordigen en turnde, ondanks weinig trainingsmomenten, een bijna foutloze wedstrijd en eindigde op een mooie 11e plaats. Helaas waren er voor maar 6 turnsters van de 45 in deze poule, plaats in de landelijke finale. Janne eindigde, op basis van haar mooie resultaat tijdens de eerste wedstrijd, als 7e en is de eerste reserve. 

Goud voor Fenne, Sanne en Anouk in de 4e divisie
Zaterdag 19 maart mochten Fenne Beijes en Sanne Seijkens naar Tilburg om voor het eerst hun vrije oefeningen te turnen in de categorie Jeugd. Samen met twee turnters van OJC Rosmalen vormden ze een sterk team. Ze turnden allebei een stabiele wedstrijd met hele mooie oefeningen en kregen als beloning de gouden medaille omgehangen. Fenne turnde individueel ook nog het hoogste aantal punten bij elkaar! 

Zondag 20 maart was het de beurt aan junioren Eline Vogels, Anouk Kessels en Evelien Kessels in supplement E. Evelien steeg boven zichzelf uit op brug en haalde zelfs het 10e punt. Ook Eline mag trots zijn op haar geturnde oefeningen na maandenlang minimaal trainen. Op vloer werd ze 4e. Anouk won het uiteindelijk van haar zenuwen en eindigde na vier mooie oefeningen met 44,95 op de eerste plaats. 

Eindelijk een wedstrijd voor niveau 5 & divisie 5
Ook de meiden van niveau 5 en divisie 5 mochten eindelijk hun eerste wedstrijd van het seizoen turnen. Zaterdag 19 maart mochten de junior meiden Audrey Naus, Kyana Wateka en Kiara Nienhaus voor het eerst hun oefeningen laten zien. Ze begonnen hun wedstrijd goed op sprong maar bij brug en balk liepen het niet helemaal zoals gepland. Gelukkig sloten ze hun wedstrijd af met stralende vloeroefeningen en mogen ze trots zijn op hun resultaten. 

Op zondag 20 maart waren de twee teams van niveau 5 aan de beurt. Team 1, bestaande uit Julie La Fazia, Jackie Gruijters en Floor Cox, begon de wedstrijd wat wiebelig op balk waardoor ze een aantal vallen moesten incasseren. Gelukkig waren de zenuwen daarna weg en lieten ze vooral op vloer mooie oefeningen zien. Jackie haalde ook nog het 2e beste punt op brug. Team 2, Bobbi Hulzen, Liv Scheffers en Gwen Rigtering, begon de wedstrijd met mooie oefeningen op brug. Ook voor hen waren de balkoefeningen wat minder, maar werd de wedstrijd mooi uitgeturnd op vloer en sprong. Beide teams eindigden op een 7e plaats en iedereen mag trots zijn op de resultaten. 

Finaleplaats voor Merel van Breugel in de 1e divisie
In Purmerend mochten de turnsters van de 1e en 2e divisie hun tweede voorwedstrijd turnen. Op zaterdag 19 maart was het de beurt aan Lieke Broers en Maudi op den Buijsch bij de senioren 2e divisie. De voorbereiding was niet optimaal, maar Lieke en Maudi hadden zin in de wedstrijd. Lieke turnde strakke oefeningen maar had helaas niet haar beste dag op brug en balk. Ondanks dat eindigde ze op een mooie 5e plaats. Maudi liet een prachtige vloeroefening zien waarmee ze het hoogste punt van de wedstrijd haalde. Mede hierdoor werd ze mooi 8e.

Zondag 20 maart turnde Merel van Breugel in de categorie senioren 1e divisie. De eerste wedstrijd eindigde ze als 4e waardoor ze nu ontspannen haar wedstrijd kon beginnen. Na een matige start volgde een mooie balk- en vloeroefening, waarin ook nieuwe elementen te zien waren. Uiteindelijk heeft Merel zich als 11e geplaatst voor de bondsfinale op 23 april. Gefeliciteerd!