Budel verliest z’n groen!  

Bent u vorige week ook zo geschrokken toen u bij de Albert Heijn boodschappen ging doen? 

Het is zo’n triest gezicht, al die mooie oude karakteristieke bomen en al die mooie groene laurier struiken,  zomaar op een grote hoop. Er is helaas weer een mooi pittoresk stukje groen uit Budel verdwenen. Misschien zat er wel een uilennest, in ieder geval vonden veel vogels het een lekker plekje. Stukje bij beetje verdwijnt al het mooie groen, is u dat ook opgevallen? Meestal komt er weer een hoop steen voor in de plaats, met een enkel schriel takje er naast. 

Maar hoe is deze ravage zomaar ineens ontstaan? Meestal moet daar toch toestemming voor worden gevraagd via de gemeente? Misschien heb ik iets over het hoofd gezien, maar ik heb geen aanvraag voor het rooien in het HAC krantje gelezen. Ik heb begrepen dat de projectontwikkelaar, zonder dat hij goedkeuring voor de bouw heeft, alvast is begonnen met rooien. En daarbij heeft onze gemeente hem niet in de weg gestaan. Ongelofelijk niet waar? Hij gaat er dus al vanuit dat het wel geregeld gaat worden. Terwijl de Raad van State nog uitspraak moet doen! Waar staan wij dan als inwoners? En wat voor rol speelt onze gemeenteraad hierin?

Het wordt hoog tijd dat wij, als inwoners van Cranendonck ons nog  meer laten horen, via deze krant of via ons spreekrecht in de raad. Zodat onze gemeenteraad weet wat er speelt, en daar ook iets mee gaat doen. 

Ingestuurd door Helene Oosterheert