Motoballwedstrijd MBV Budel – SUMA Troyes

BUDEL – Onder het toeziend oog van zo’n 270 toeschouwers werd afgelopen zondag om 14:00 u. de aftrap van de vriendschappelijke wedstrijd MBV Budel -SUMA Troyes genomen en hiermee ging tevens het motoballseizoen van start. Beide teams gaven de tegenstander de ruimte, waardoor het een open wedstrijd werd, met aan beide kanten de nodige kansen. De score werd geopend met een mooi doelpunt voor Troyes. Miel Looijmans zorgde echter al snel, dat Budel weer op gelijke hoogte kwam. Budel kwam goed weg, toen Troyes tot tweemaal toe de lat raakte. Maar met een doelpunt van Stan  Looijmans, was het toch Budel, die de leiding nam in de eerste manche. Ook de tweede manche liet een gelijk opgaande strijd zien. Alhoewel Stan Looijmans Budel op 3-1 bracht, was de blijdschap voor deze stand van korte duur. Meteen van de aftrap werd de voorsprong door Troyes weer teruggebracht tot een doelpunt en een paar minuten later, was het andermaal raak voor Troyes, zodat met een gelijke stand de pits werd opgezocht. In de vijfde minuut van de derde manche, bracht Miel Looijmans Budel weer aan de leiding. Keeper Dimitar Iliev van Budel hield met twee mooie reddingen de voorsprong in stand. In de vierde manche kreeg Budel de kans, om met een penalty de voorsprong uit te breiden, maar nu was het de keeper van Troyes, die zijn doel schoon hield. Beide teams creëerden over en weer scoringskansen. Op slag van het eindsignaal, was het dan toch SUMA Troyes, die met een onhoudbare treffer de eindstand op 4-4 bracht. Een terechte uitslag, waar beide teams vrede mee konden hebben. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 26 maart. MBV Budel moet het dan voor de Duitse Pokal opnemen tegen MSC Kobra Malchin. De aftrap van deze wedstrijd is om 15:00 u. Tweede Paasdag, 18 april, houdt MBV Budel haar inmiddels bekende kofferbakverkoop. Voor informatie en inschrijven voor de kofferbakverkoop kunt u terecht op website www.kofferbakverkoop-budel.nl. Voor informatie van de wedstrijden kunt u terecht op facebook van MBV Budel of op www.motoball.de

Op de foto: keeper Troyes in actie na schot Miel Looijmans

Op de foto: Miel Looijmans in duel

De foto’s zijn gemaakt door Johan Horst.