Onnodig verlies FC Cranendonck thuis tegen DES Swalmen

CRANENDONCK – FC Cranendonck had deze middag erg veel moeite met tegenstander DES Swalmen. DES Swalmen liet FC Cranendonck constant aan de bal en was bij balwinst zeer gevaarlijk met snelle uitvallen. Voor de rust speelde de achterhoede van FC Cranendonck zeer geconcentreerd en gaf weinig weg. Aan de andere kant zagen we ook erg weinig mogelijkheden en had FC Cranendonck veel moeite om door de stugge achterhoede van Swalmen heen te voetballen. Na 30 minuten had FC Cranendonck pech toen een mooi schot van Nory Saanen op de lat belandde. Dit was ook neteen het enige wapenfeit in deze eerste helft. Na de pauze kreeg FC Cranendonck al meteen in de allereerste minuut de deksel op hun kop. Balverlies op het middenveld resulteerde in een messcherpe counter aan DES Swalmen kant. Over de linkervleugel werd een razendsnelle aanval ingezet, die resulteerde in een geplaatste bal, onhoudbaar voor doelman Tom van Happen in het doel. En de 0-1 was een feit. Hierna zagen we een hardwerkend FC Cranendonck vechten tegen een stug en goed verdedigend DES Swalmen. Op een paar kleine kansjes na kwam FC Cranendonck niet tot grote mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. FC Cranendonck ging steeds meer risico nemen en dat was precies in het straatje van Swalmen. In de 95ste minuut werd de wedstrijd definitief door Swalmen in het slot gegooid. Weer via een snelle counter kon ditmaal de rechtervleugel makkelijk doorlopen en de 0-2 eindstand tegen het net spelen. Waar een gelijkspel de krachtsverhouding beter recht zou doen moest FC Cranendonck toch met een nederlaag genoegen nemen. 

Foto Hennie Roosen