De Stad plaatst 9 Fietsherstelzuilen in Hamont-Achel

HAMONT-ACHEL – Om ons natuurrijke stadje te ontdekken nemen hoe langer hoe meer inwoners en bezoekers de fiets. En tijdens een gezellig fietsuitje kan er al eens iets mislopen. Hoewel de geoefende fietser meestal wel uitgerust is om bij eventuele fietspech zelf zijn fiets te herstellen, is het bij de recreatieve fietser toch nog dikwijls een avontuur om een lekke fietsband te plakken, een binnenband te vervangen, een storend getik te verhelpen of een afgesprongen ketting terug op het juiste tandwiel te leggen. Om je daarbij te helpen plaatst de stad fietsherstelzuilen op verschillende locaties in Hamont-Achel.

Zo’n fietsherstelzuil bevat gereedschap, een universele pomp en een ophangsysteem voor jouw fiets. Hiermee kan je snel en eenvoudig kleine defecten aan je fiets repareren. De herstelpunten zijn altijd bereikbaar, zowel overdag, ’s nachts, door de week en in het weekend. Is je fiets toe aan grotere herstellingen? Aan de fietsherstelzuil vind je een adressenlijst van fietshandelaars en -herstellers in de buurt die je verder kunnen helpen.

De fietsherstelzuilen werden geplaatst op locaties waar vele fietsers passeren. Zo kan iedereen steeds zorgeloos met de fiets op pad. Je vindt een fietsherstelzuil op volgende locaties in Hamont-Achel: 

  • De Achelse Kluis (knooppunt 217)
  • De Bever (knooppunt 514)
  • Het Mulke (knooppunt 562)
  • De Witteberg (knooppunt 564)
  • Het UiTpunt in Hamont-centrum (knooppunt 568)
  • Het Boskerkhof (knooppunt 541)
  • De Kettingbrug (knooppunt 212)
  • Het Michielshof 
  • Hamonter Water (Wilgenhof)