OKRA Grote Heide bezoekt crematorium Stuifduin in Lommel

LOMMEL – Op woensdag 23 maart om 13.45 uur kwamen we samen op de parking van het crematorium Stuifduin te Lommel. Door corona hebben deze uitstap 3 keer mogen uitstellen. Bij een stralend zonnetje werden we door Heidi, medewerkster van het crematorium verwelkomd. Onze rondleiding begon met een video in de aula. Hier konden we kennis maken met de werking van de 3 crematoria van de groep Pontes. Ze beheren crematoria in Antwerpen, Turnhout en Lommel. De video toont een algemeen beeld van de visie en de werking van de crematoria. Daarna kregen we een rondgang door de gebouwen met een serene uitleg door Heidi. Er was voldoende ruimte voor vragen stellen. Na het bezoek hebben we een realistisch beeld van de werking van het crematorium en een goed gevoel dat ook op het einde van ons leven of dit van onze dierbare medemens er op een serene en liefdevolle manier afscheid wordt genomen. Afgesloten werd er met een tasje koffie en een stuk Limburgse vlaai en een gezellige babbel natuurlijk.