Budels, pionier in Biologisch Bier!

De Budelse Brouwerij is voortdurend bezig met de ontwikkeling van innovatieve bieren. Pionieren!! Bieren waar nog niet om gevraagd wordt, maar waarvan zij verwacht dat deze een waardevolle functie gaan vervullen. Een goed voorbeeld hiervan is Budels Malty 0.0% Dark. Medio 2014 introduceerden de Budelse Brouwerij als eerste Nederlandse brouwerij een donker alcoholvrij bier. In 2019 werd dit bier winnaar van de World Beer Awards. 

Het unieke aan Budels Malty 0,0% Dark is dat het een donker alcoholvrij bier is én daarnaast biologisch. Dat wil zeggen gebrouwen uit biologisch geteelde grondstoffen.

Al meer dan 20 jaren brouwt de Budelse Brouwerij biologische bieren. De Budelse Brouwerij mag zich dan ook met recht “Pionier in Biologisch bier” noemen.

Zij was in 1999 de eerste brouwerij in Nederland die een biologische pilsener brouwde. Nu bestaat het merendeel van het Budels assortiment uit biologische bieren. Maar liefst 13 soorten! Om maar eens enkele bieren te noemen: Witte Parel, Budels Honing en de tripel Budels Zware Dobber.

De biologische bieren worden volgens een familietraditie van meer dan150 jaar  gebrouwen. Met liefde voor het vak en uitsluitend natuurlijk grondstoffen. Elk bier heeft een eigen receptuur. Daarbij speelt de factor tijd een belangrijke rol. De Budelse bieren krijgen de tijd om te rijpen, hetgeen de smaak ten goede komt!   

Ontdek Budels en geniet!