Clubkampioenschappen badmintonclub Budel

BUDEL – Op zaterdag 26 maart werden in sporthal De Zuiderpoort weer de Clubkampioenschappen van badmintonclub Budel gespeeld. Na 2 jaar (vanwege corona) stond iedereen te popelen om de strijd onderling aan te gaan. De technische commissie had een leuk speelschema gemaakt, waarbij iedereen 6 wedstrijden kon spelen. Omdat er geen voorrondes waren gespeeld kon men in slechts 2 disciplines inschrijven. Vanaf 09.30 uur werden de wedstrijden gestart en ging men er meteen fanatiek tegen aan. Het onderlinge niveau was erg klein, getuige het feit dat veel wedstrijden in 3 sets werden beslist en dan ook nog vaak met slechts 2 punten verschil. Maar voor de deelnemers waren het allemaal leuke partijen om te spelen! Ook had de TC gezorgd voor een lekkere versnapering tussendoor: men kon een appel-, kersen- of abrikozenflap nemen om de verloren calorieën weer wat op te vijzelen! En daar werd gretig gebruik van gemaakt, zeker tijdens de pauze.

Dat het speelschema prima was opgesteld bleek wel uit de eindtijd: om 16.00 uur waren alle partijen klaar en werd de stand opgemaakt. Dat het niveauverschil klein was bleek ook nu weer: veel gelijke standen, waarbij soms zelfs de gescoorde punten van 2 personen geteld moesten worden. Er was zelfs een ex aequo bij de damesdubbel. Zo dicht lag het niveau bij elkaar! Rond half 5 werd bij een stralend zonnetje de uitslag bekend gemaakt en werd de aanmoedigingsbeker uitgereikt. Iedereen was het er over eens: het was een zeer geslaagd kampioenschap en iedereen had heerlijke wedstrijden gespeeld. En ’s avonds bij het clubfeest werd daar nog vaak aan gerefereerd. Wilt u meer informatie over badmintonclub BC Budel, neem dan contact op met Ans Goossens (0495-494329/06-51626817) voor de jeugd of met Wil van Meijl (0495-493427/06-23255230) voor de senioren.

En wil je nog meer nadere en actuele info: kijk dan op www.bcbudel.nl 

De uitslagen staan onderaan de sport-pagina’s.