Noorderhart Mariaziekenhuis stuurt pijn de wereld in tijdens “Week van de pijn”

PELT – ​Ook dit jaar besteedt Noorderhart Mariaziekenhuis extra aandacht aan de “Week van de pijn” (28 maart tot 1 april). 

Cindy Stevens, verpleegkundig pijnspecialist, vertelt: “Tijdens de week van de pijn besteden we extra aandacht aan de pijnbeleving van patiënten in ons ziekenhuis. Pijn is vaak dé eerste en vooral belangrijkste reden om op consultatie te komen bij een arts of om naar spoed te gaan. Pijn kan bovendien alle vormen aannemen zowel fysiek als emotioneel. Daarom kozen we voor de quote “De troost is daar waar de pijn gewoon mag zijn” op ons postkaartje. 

“Familie en vrienden sturen vaak een (digitaal) kaartje naar onze patiënten. En dat doet hen enorm deugd. Tijdens deze week van de pijn keren we de rollen om. Patiënten krijgen een postkaart waarmee ze (hun) pijn via de post letterlijk de wereld in kunnen sturen.”, zegt dr. Veerle Dirckx, anesthesist-pijnspecialist.

Voor de volwassenen kozen we een motiverend quote. Kinderen krijgen een inkleur-postkaartje waarop een vosje staat die de pijn de wereld inblaast met een bellenblazer. Onze medewerkers van Noorderhart Mariaziekenhuis ontvangen ook een postkaart. Op die manier sturen we samen pijn de wereld in!