OEI, OEI, dat doet pijn.

Ik durf het niet hardop te zeggen, zelfs niet te fluisteren, daarom heb ik het opgeschreven:  Partijen die niet geluisterd hebben naar de burger hebben een grote draai om de oren gekregen.

De conclusie kan niet anders zijn dat als je  doet wat je belooft zonder poespas je zomaar de grootste wordt. Zo simpel is het.

Het AZC en de besluitvorming hierover was HET- verkiezingsitem in Cranendonck.

Het CDA, Pro 6 die het referendum over het AZC hebben geblokkeerd zijn de grote verliezers gebleken.  Tot zover. De VVD is gelijk gebleven hierdoor, ondanks de beste folder met beloftes.(Budel het nieuwe paradijs op aarde.) 

Veel meer dan nu complexe vraagstukken voorleggen aan de burger, zodat de burger het gevoel krijgt dat zijn stem er wel degelijk toe doet. Zou een oplossing kunnen zij voor de slechte opkomst.(referendums).

De wooncrisis. 

Zomaar een klein voorbeeld: Leg de burger voor om een luxe woonresort te bouwen op de Baronie van Cranendonck, met in totaal 1000 bungalows, voor permanent verblijf. Voor iedereen een betaalbare bungalow van 150.000 euro op eigen grond en voor constante bewoning. Gaaf toch?

Eerste reactie van gevestigde orde: Kan niet, onmogelijk.

Tweede reactie: Maak het dan mogelijk dat het wel kan, omdat de burger dit wil.

(Als het idee van de stoommachine in de prullenbak was beland, leefde we nu nog in berenvelletjes.)

In het voortraject zijn er meer dan 1000 handtekeningen verzameld door de burgerij voor dit idee. Een referendum is hiermee een feit.  

Bij een dikke ja gaat de gemeenteraad dit voor ons uitvoeren.

Maak het de burger zo gemakkelijk mogelijk:

Maak het stemmen mogelijk via een zeer goed beveiligde inlog via een telefoon voor zowel referenda als echt stemmen.

Welke partij heeft dit idee in zich?? 

Goed. Voorlopig ben ik blij dat het gezonde verstand en de democratie is teruggekeerd in onze raad. En dat is pure winst.

Ingestuurd door Cor van Mierlo.