Peltse 80-plussers vieren feest in hun eigen kerkdorp 

PELT  – Alle Peltse 80-plussers worden de komende weken uitgenodigd voor een gratis feestje in hun eigen kerkdorp. Het feest is een samenwerking tussen de Peltse seniorenverenigingen, de SAMANA’s, CC Palethe en de gemeente Pelt. 

De 80-plusnamiddagen zijn een vervolg op de bekende 80-plusfeesten die sinds 1998 door de Neerpeltse adviesraad voor medioren en senioren werden georganiseerd. Oorspronkelijk in de kerkdorpen, maar de laatste jaren voor de fusie in het Dommelhof omdat geen enkel ontmoetingscentrum groot genoeg was om goed 250 feestende senioren te verwelkomen. 

Na de fusie koos Pelt ervoor om verder te werken met dit concept. Voor de coronapandemie werd eenmalig een centraal 85-plusfeest georganiseerd. Met de Peltse 80-plusnamiddagen keren we nu terug naar de roots. Op die manier bereiken we meer mensen én hebben ze de kans om de lokale verenigingen te leren kennen.

Op het programma staat en een muzikaal bandje dat zorgt voor sfeer en gezelligheid. Ondertussen kunnen onze Peltse 80-plussers met koffie en taart ouderwets bijpraten, iets wat ze de voorbije twee jaar ongetwijfeld gemist hebben. De 80-plusnamiddagen zijn helemaal gratis.

De eerste 80-plusnamiddag stond gisteren gepland in Overpelt-Fabriek. De komende weken trekt de show heel Pelt rond. Hierbij vind je het volledige programma:

  • Overpelt-Fabriek/Holheide woensdag 23 maart om 14 uur in OC De Schakel
  • Grote Heide woensdag 30 maart om 14 uur in OC Pax
  • Haspershoven dinsdag 5 april om 14 uur in Buurthuis Haspershoven
  • Sint-Huibrechts-Lille woensdag 6 april om 14 uur in OC Sint-Hubertus
  • Lindel-Hoeven donderdag 7 april om 14 uur in OC Den Drossaerd
  • Neerpelt-Centrum woensdag 20 april om 14 uur in OC De Peel
  • Boseind donderdag 21 april om 14 uur in OC De Kentings
  • Damsheide dinsdag 26 april om 14 uur in buurthuis Damsheide
  • Herent woensdag 27 april om 14 uur in OC De Vranken
  • Overpelt-Centrum dinsdag 3 mei om 14 uur in CC Palethe