Buurtverenigingen Broekkant en Schoordijk: Greppeltocht 

BUDEL – Maart 2020 stond alles klaar, maar vanwege de pandemie “u weet wel” 

moest alles terug de ijskast in. Na 2 jaar kon de greppeltocht uiteindelijk doorgaan!

Afgelopen januari kwamen de vrijwilligers weer bijeen om het weer op te pakken voor dit jaar. Alles moest weer opgefrist worden waarna de puntjes op de I gezet werden. Ruim 130 deelnemers en ruim 30 vrijwilligers om te posten en te “pakken/zoeken” meldden zich aan. Om 19.15 uur vertrok de eerste groep om de opdrachten (kaaslopen, voel-spel, cubben) en uit te voeren, de cijfers te vinden en de kluis te kraken. Bij de waterzuivering met een vlot droog aan de overkant te komen was ’n uitdaging. Niet iedereen is dat gelukt.

Ook was er een “leukste” fotomoment. Op de pauzeplek werd vanuit een brandweerauto de warme chocomel geserveerd die zittend bij een vuur korf met iets lekkers genuttigd werd. Onderweg moesten de deelnemers opletten dat ze niet “gespot” werden.

De pakkers reden met een jeep en op de fiets door het bos om de deelnemers te zoeken.

De deelnemers waren de zoekers ook wel vaak te slim af omdat ze zich goed verstopten achter bomen, struiken, of… jawel, in de greppel natuurlijk! 

Om 23.30 uur waren alle deelnemers weer terug bij de blokhut waar ze zich lekker konden warmen bij het kampvuur onder het genot van ’n drankje en een broodje met worst.

De winnaar werd uiteindelijk bekend gemaakt en ontvangt de “ inmiddels  felbegeerde”  wisselbeker. Al met al een super gezellige en spannende avond. Buurtverenigingen  de Broekkant en de Schoordijk bedanken de deelnemers en zeker ook alle vrijwilligers die zich 100% hebben ingezet om deze tocht tot een succes te maken. Het bestuur is blij met deze eerste samenwerking en kijkt uit naar de volgende Greppeltocht in 2023.