Herstellings- en onderhoudswerken aan wegen en paden 

HAMONT-ACHEL – Dit jaar staan er heel wat onderhoudswerken in Hamont-Achel op het programma. Meer bepaald gaat het om onderhoud en herstellingen aan wegen of (fiets)paden over heel de stad. De exacte datum waarop de stadswerf de werken aanvangt is nog niet bekend. Men schat in juni of juli te starten. 

De wegenwerken worden uitgevoerd op 18 verschillende locaties in Hamont-Achel. De impact van de werken is op bepaalde plaatsen groter dan op andere. Een groot deel van deze werken kan vrij eenvoudig uitgevoerd worden. Indien er hinder wordt verwacht, wordt dit steeds tijdig gecommuniceerd. 

Heel wat fietspaden in Hamont-Achel hebben nood aan een opknapbeurt. Volgende paden worden onder handen genomen: Stadspark, Dokterspadje, Chrysantenpad, Collegestraat, Fietspad aan het scoutsheem en Leliestraat. 

Ook enkele wegen moeten aangepakt worden. Dit kan gaan van een klein onderhoud tot grote herstellingswerken. Volgende wegen worden opgeknapt: Bremstraat, Kruispunt Militaire Dijk en Middenweg, Kruispunt Vloedstraat en Ruiterstraat, Kruispunt Salvatorstraat en Stationsstraat, Erkstraat, Spoorwegstraat, Beverbeekse Heide (Ter hoogte van – recente verwijderde – proefopstelling), Parking Rode Kruislokalen, Emmelenhoek, Sommisstraat en de Stadswerf. 

Bij de werken aan de Spoorwegstraat wordt op voorhand enige hinder verwacht voor bewoners en doorgaand verkeer. Aan beide zijden van de rijweg wordt namelijk een betonboord gegoten en een nieuwe toplaag asfalt geplaatst. Ook wordt door De Watergroep een nieuwe leiding gelegd. Hierdoor zullen inritten tijdelijk niet toegankelijk zijn. Welke dit zijn en wanneer deze niet toegankelijk zijn, wordt tijdig gecommuniceerd. 

Voor alle herstellings- en onderhoudswerken bedraagt de raming voor dit jaar zo’n 355.000 euro. Van zodra de aannemer gekend is, worden de nodige vergunningen voorzien zodat de stadswerf zich kan voorbereiden op de werken.