Online ouderavond: Mentale weerbaarheid en jongeren

BUDEL – De kranten staan vol alarmerende berichten over de mentale gezondheid van jongeren. Eenzaamheid, leerachterstanden, motivatieverlies; de coronacrisis is voor veel jongeren moeilijk geweest. Of is er meer aan de hand? 

In dit webinar wordt stilgestaan bij mentale weerbaarheid. Wat is het, hoe wordt het beïnvloed door de huidige tijd en hoe kan het gestimuleerd worden? Gelukkig zijn er veel tips & tricks om uw kind te begeleiden in dit bijzondere proces. 

Imke De Graaf-van Rooij vertelt waarom juist pubers kwetsbaar zijn in een pandemie en welke ervaringen, klachten en reacties voor hen normaal zijn. Wat kun je als ouder doen om veerkracht te stimuleren als je je kind ziet worstelen? En hoe kan het onderwijs helpen bij het herstel? Britt Hilliger (Jongerenwerk Cordaad Welzijn) en Rosa van den Nieuwenhof (GGD Brabant-Zuidoost) nemen u mee naar wat dit betekent voor jongeren uit regio Valkenswaard en omstreken. Ook komt aan bod waar u terecht kunt, wanneer uw zorgen ernstiger zijn. Imke De Graaf-van Rooij is sinds 1998 als docent en vertrouwenspersoon werkzaam op SG Were Di. Daarnaast is ze eigenaar van ACT2Go, een praktijk gericht op het vergroten van veerkracht met behulp van Acceptance and Commitment Training (ACT). Vanuit ACT2Go begeleidt ze jongeren en traint ze onderwijsprofessionals die werk willen maken van mentale weerbaarheid. Kijk voor meer informatie op www.act2go.nl 

Dit webinar wordt georganiseerd door: Welcordaad, GGD Brabant-Zuidoost, 

Bibliotheek De Kempen, Act2go en Scholengemeenschap Were Di 

Deze online ouderavond vindt plaats op donderdag 14 april 2022, van 19.30 tot 21.00 uur. 

Deelname aan dit webinar is € 3,-. Meld je aan via de agenda van www.bibliotheekdekempen.nl Een dag vooraf ontvang je via e-mail een link voor deelname. Let op: mails komen soms in ongewenste e-mail/spambox terecht, houd deze in de gaten