Jeugd IVN gaat op de vogeltoer  

HEEZE-LEENDE – Op zondag 10 april zetten de jeugdleden van IVN Heeze-Leende de eerste stappen op de weg om vogelaar te worden. Onder het motto “Wie ziet ze vliegen?” gaan ze vogels kijken in het Wandelpark in Heeze. Het vertrek is om 8.00 uur vanaf de parkeerplaats voor het gemeentehuis en het duurt tot 10.00 uur. De activiteit is in principe alleen voor jeugdleden van het IVN, maar als je nog geen lid bent dan je altijd een keer mee om te kijken of het iets voor je is.

Vogels kijken, dat wordt nog een hele uitdaging voor de kinderen! Onder leiding van drie gidsen van de Vogelwerkgroep krijgen de kinderen een eerste les “vogels spotten”. Dat is nog niet zo eenvoudig! Vogels, je hoort ze wel, maar daarom zie je ze nog niet. En als je ze hoort of ziet, hoe weet je dan welke vogel het is? Ja, een koekoek roept koekoek en een roodborstje heeft……inderdaad, een roodborstje. Was het maar altijd zo eenvoudig! 

Vogels zijn altijd erg op hun hoede voor mensen. Het beste is om ze naar je toe te laten komen en heel stilletjes te wachten. Daarom gaan de kinderen ook een vogelkijkhut maken. Wie weet wat ze allemaal te zien krijgen en niet alleen maar vogels! 

Ben je jeugdlid van IVN Heeze-Leende dan ben je van harte welkom. Jij neemt toch zeker ook je verrekijker mee? Heb je die niet, geen probleem. Je mag vast wel een keer kijken bij één van de gidsen. Na afloop kunnen jullie in je eigen tuin vast een aantal vogels herkennen.

Wil je jeugdlid worden van het IVN of je aanmelden voor de wandeling, mail dan naar [email protected] of bel met Stefanie van Heck 06-46789989. Zie ook de website van IVN Heeze-Leende.