(Cognitieve)communicatie problemen bij NAH

EINDHOVEN – Maandag 11 april 2022 organiseert Café Brein Eindhoven een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). 

Waar: SWZ Activiteitencentrum, Palladiostraat 27, 5624 AB in Eindhoven.

Datum en tijd: 11 april van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang vanaf 19.00 uur.

Wie: Mensen met NAH, hun familie of mantelzorgers, andere belangstellenden. 

LET OP: Vooraf aanmelden is niet meer nodig.

Gast van deze avond is Marielle Reijbroek, logopedist/afasietherapeut bij GGZ Oost Brabant, het Hoog specialistisch Centrum voor hersenletsel en Neuropsychiatrie in Boekel. Welke onderwerpen komen er aan bod? Marielle ontmoet in haar werk veel mensen met communicatieproblemen. Door haar jarenlange werkervaring op dit gebied is zij dé professional om ons meer te vertellen over de kenmerken van (cognitieve) communicatieproblemen en op welke gebieden deze zich voordoen (voorbeelden). Ook vertelt zij waar men terecht kan voor onderzoek en behandeling. En hoe dit het beste kan.

Communicatieproblemen komen vaak voor na het oplopen van NAH. Marielle weet echter ook uit de praktijk dat veel artsen en psychiaters (in opleiding) weinig bekend zijn met deze problematiek; met alle onbegrip van dien.

Ervaring leert ook dat mantelzorgers en de naaste omgeving het vaak moeilijk vinden om hiermee om te gaan. Zij wil dan ook graag meer informatie geven aan alle betrokkenen die te maken krijgen met communicatieproblemen. En ze geeft tips hoe hier mee om te gaan als NAH-getroffene, partner, gezin en naasten.

Kortom, er valt veel te vertellen. Kom luisteren en/of stel je vragen. Je bent van harte welkom.

Belangrijk:

  • Het dragen van een mondkapje bij binnenkomst en tijdens verplaatsingen binnen het activiteitencentrum + het houden van 1,5 m afstand onderling is naar eigen verantwoordelijkheid.
  • Blijf thuis bij klachten.

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen waarbij informatie en gezelligheid samengaan. Deelnemers praten over de brede gevolgen van NAH en hoe ze daarmee omgaan. Deze gevolgen hebben namelijk grote invloed op het welzijn van de persoon met NAH en zijn omgeving.

Belangstellenden die aankondigingen en/of samenvattingen van de bijeenkomsten willen ontvangen, kunnen zich aanmelden voor de Café Brein emailverzendlijst via [email protected]