Enkel doelmannen op niveau bij KFC – THES B

HAMONT – Temperaturen rond het vriespunt, een ijzige noordoostenwind en enkele verloren gedwarrelde sneeuwvlokjes. Niet de beste omstandigheden voor spelers én supporters voor een toffe wedstrijd op zaterdagavond. KFC Hamont 99 ontving THES B voor wat men een eindeseizoenwedstrijd zou kunnen noemen. Na een studieronde van ruim een halfuur is de eerste opwinding te noteren als Tim Strijbosch een snedige voorzet van Jorne Thys mist. Aan de overzijde mikte Axel Willens de enige doelpoging van de bezoekers over doel. Brilscore aan de rust en voor de supporters eindelijk iets om zich aan op te warmen: een koffie in de kantine. De tweede helft speelden de bezoekers zonder kapitein Moons en dat kwam hun niveau niet ten goede. Balbezit helde over naar KFC en we noteerden pogingen van Michiel Thijs en Tim Strijbosch. Aan de overzijde liepen 2 THES-ers elkaar in de weg in de kleine backlijn; wég kans. In het slotkwartier werd Vranckx het straatje in gestuurd, maar kwam daar wegblokkade Marnick Emmers tegen. De beste kans voor KFC was voor Jeroen Peeters maar goalie Mondelaers redde twee maal met brio. Een knal van Dieter Thys aan de ene kant en (weer) een goede redding op een lage schuiver van doelman Emmers aan de andere kant waren de laatste wapenfeiten van een al bij al teleurstellende wedstrijd. Doelmannen op niveau en minder presterende veldspelers; dat is dus het recept voor een zoutloze 0-0. Een schril contrast met de -op de uitslag na- heerlijke voetbaltopper tegen Hechtel, twee weken eerder. Op zaterdag 9 april speelt Hamont voor de laatste keer bij Reppel. De gastgevers hangen aan het eind van het seizoen de schoenen aan de haak. De nostalgici onder ons weten dus waarheen.

Foto www.kfchamont99.be