JubilarissenConcert Harmonie EMM Budel groot succes 

BUDEL – Zondagavond 3 april konden eindelijk, na twee jaren wachten, de slagwerkers en muzikanten van Harmonie EMM Budel, weer eens voor een volle theaterzaal De Borgh een concert geven. Het weerzien werd door zowel spelers als toehoorders enorm gewaardeerd. Tijdens het concert stonden ook 5 jubilarissen van de vereniging centraal. Voor de pauze liet de slagwerkgroep o.l.v. Guido Pouwels van zich horen met intrigerend slagwerk. Tussen de werken door werden Paul Vlassak en Mirjam van Hunsel gehuldigd voor hun 25-jarig respectievelijk 40 jarig lidmaatschap. Na de pauze nam het harmonieorkest o.l.v. Wout Claessens het stokje over met een zeer divers en sprankelend programma. 

Tevens werden drie leden gehuldigd vanwege het 25 jarig lidmaatschap t.w. Thijs 

Scheffers, Mirjam van Goor-Achten en Nicky Broers-Lammers. Alle jubilarissen ontvingen na een kort woordje van de voorzitter het KNMO speldje met bijbehorende oorkonde. 

En alsof dat nog niet genoeg was werd het programma geheel onverwacht onderbroken door burgemeester, de heer Roland van Kessel, om penningmeester Nelly Lammers-Tijsen en secretaris/vice-voorzitter Harry Rooijakkers extra in het zonnetje te zetten. Zij ontvingen de vrijwilligerspenning met bijbehorende oorkonde van de gemeente Cranendonck voor hun langjarige inzet voor Harmonie EMM Budel. (Daarover elders in deze editie meer)

Tijdens het concert werd ook het concertprogramma van Harmonie EMM voor 2022 /2023 aangekondigd met op 28 mei het Filmconcert ‘At the Movies’ (jeugdorkest), 26 juni een Concertreis naar Keulen (harmonie), 16 juli een groot avondvullend openluchtconcert bij Kasteel Cranendonck ‘Musical Memories, The Magic of Musicals’ m.m.v. van diverse Proms solisten, Experience, dansgroepen UC Dance en Dance Vision e.v.a., 18 september het Openluchtconcert Thorn, 28 en 29 oktober de spectaculaire avondvullende slagwerkshow ‘Percussion in Theatre’ (slagwerkgroep) en op 7 en 8 januari 2023 het traditionele ‘Nieuwjaarsconcert A La Rieu’. De Buulse Proms zijn uitgesteld en vinden nu plaats op 20 en 21 oktober 2023. 

Door Johan Vos

Foto Jos Meusen