vv Maarheeze verslaat FC Maasgouw met 10 man

MAARHEEZE – In de uitwedstrijd tegen FC Maasgouw in Thorn heeft vv Maarheeze een knappe overwinning geboekt. Na een ruststand van 0-1 werd na 90 minuten een verdiende 0-2 eindstand over de streep getrokken. Smet op de wedstrijd was het optreden van de scheidsrechter die aan Maarheeze kant maar liefst 3 discutabele rode kaarten toekende: een voor verdediger Patrick Verton en 2 voor de beide trainers van Maarheeze.

Op voorhand kende de wedstrijd een mooi affiche daar het een duel betrof tussen de nummers 2 en 3 uit de 4e klasse D. Maarheeze startte de wedstrijd prima. Met goed verzorgd voetbal en een hoog tempo werd FC Maasgouw terug gedrongen op de eigen helft. Dit resulteerde in de 12e minuut in de openingsgoal voor Maarheeze. Remy Verhoeven zette met een effectvol steekpassje door het centrum, Ralf van Beek voor de keeper van Maasgouw en deze werd met een listig balletje verrast: 0-1.

Gelijk daarop werd Maasgouw gevaarlijk en moest de Maarheeze verdediging een bal op de lijn van het eigen doel keren om een snelle gelijkmaker te voorkomen. De wedstrijd kende een goed niveau en in een hoog tempo werden er over en weer kansen gecreëerd. Zo kreeg amper 5 minuten na het openingsdoelpunt Maarheeze spits Sammy Dirkx na een fraaie doorkopbal van Remy Verhoeven een goede scoringskans maar zijn inzet ging jammerlijk naast het doel.

Gaandeweg de eerste helft liep Maarheeze-middenvelder Jordy van Zon een liesblessure op en moest helaas vervangen worden door Erwin Snelders die de rol van invaller prima invulde. In een mooi duel wist Maarheeze de 0-1 voorsprong naar de rust te brengen.

Na de rust kon er nog genoten worden van het hoge spelniveau van beide ploegen totdat de scheidsrechter het spel, tot ongenoegen van het publiek, steeds vaker ging onderbreken voor onnodige vrije trappen. De scheidsrechter op leeftijd kon het hoge tempo van beide teams zichtbaar niet volgen en meende met het uitdelen van gele kaarten zijn gezag te moeten tonen. Maarheeze verloor zijn scherpte in de duels hierdoor gelukkig niet en het was Ralf van Beek die met een knappe onderschepping op het middenveld in de 62e minuut ditmaal Remy Verhoeven lanceerde die op zijn beurt de Maasgouw doelman wist te verschalken: 0-2.

Na dit doelpunt had het er alle schijn van dat de scheidsrechter koste wat kost Maasgouw wilde ondersteunen want direct na de 0-2 volgde een onverklaarbare rode kaart voor verdediger Patrick Verton waardoor Maarheeze met 10 man kwam te staan. Toen de trainers van Maarheeze hiervoor om uitleg vroegen werden beide trainers met rood achter de afrastering verbannen.

Maarheeze moest hierdoor zijn strijdplan aanpassen en met man en macht werd de voorsprong verdedigd. FC Maasgouw wist zich met de inzet en felheid van Maarheeze weinig raad en kon slechts sporadisch bij het doel van Maarheeze-doelman Jarno Nijssen komen. Met enkele prima reddingen van de Maarheeze keeper werd iedere hoop van Maasgouw om terug in de wedstrijd te komen in de grond geboord. De 0-3 lag uiteindelijk nog meer voor de hand toen invaller Cas Baudoin in de 88e minuut, na een fraaie pass van andermaal Ralf van Beek, alleen op het doel van Maasgouw kon afstevenen. Zijn inzet ging helaas net voor het doel van Maasgouw voorbij.

Na de nodige extra tijd kon de scheidsrechter niets meer doen dan de wedstrijd tot een einde brengen waarna Maarheeze de 3 punten kon vieren. Uiteraard wel met een nare bijsmaak door de vele kaarten die ze hebben moeten incasseren.

Na deze zwaarbevochten overwinning staat Maarheeze op een gedeeld 2e plaats met FC Maasgouw en zou in de komende weken het doelsaldo wel eens heel belangrijk kunnen worden.

Aanstaande zondag ontvangt vv Maarheeze EMS uit Roermond op sportpark De Romrijten en we rekenen uiteraard weer op de steun van de eigen supporters. De thuiswedstrijd vangt ook dan weer om 14.00 uur aan.