Zilver voor Nielle Vroegh op Open Spaanse

REGIO – Afgelopen weekend namen 3 sporters van KoryoSports deel aan de Open Spaanse Kampioenschappen in La Nucia (Allicante). Ook hier weer een stwerk deelnemersveld met +1500 sporters uit een 80-tal landen. Vrijdag 1 april was het de beurt aan de Cadetten. Nielle Vroegh wist hier weer een ereplaats te behalen. Nielle haar eerste partij was tegen Spanje waarbij ze overtuigend won met een 27 – 2 winst. De 2e partij mocht ze de mat op tegen Frankrijk en ook hier weer een sterk gewonnen partij met 24 – 6 in haar voordeel. In de Finale trof ze wederom een Spaanse tegenstandster met een breed ervaringspatroon en moest Nielle de zege aan haar overlaten. De 1e ronde eindigde in 12-0, maar in de 2e ronde werd het al moeilijker voor haar opponent om te scoren en kreeg Nielle meer grip maar verloor ook deze ronde met 4-1. Mooi leermoment voor een volgende meeting met inbegrip van een Zilveren plak.  Daarnaast wist Nielle in haar 1tje op de 13e plaats te eindigen in het teamklassement van 64 deelnemende (landen)teams!

Zaterdag was het de beurt aan Joep van Limpt bij de junioren. Joep begon de 1e ronde tegen Spanje met een voorsprong maar in de 2 en 3e ronde kreeg Joep last van een knie die op “slot” ging en kostte dit zijn partij. Zondag was het de beurt aan Robin Didden bij de senioren. Dit keer een zeer sterk deelnemersveld met onder meer de deelname van 2 Olympisch, 2 WK en 3 EK winnaars en een sterk onderveld. Robin begon haar 1e partij tegen Spanje maar ook voor haar de 1e ronde een goede winst van 4-1, 2e ronde verlies met 8-4 en de 3e ronde gelijkspel 3-3. Verlies van de ronde met 1 punt helaas geen ronde verder. 

Toch mag KoryoSports terugkijken op een goede progressie van haar sporters. Door sterk spel en weerstand groeien de sporters continu en halen we regelmatig podiumplaatsen ondanks de veelal professioneel getrainde en ondersteunde topsporters.

Nielle in het blauw