Budel 1 verliest onnodig van Hapert

BUDEL – sv Budel 1 heeft  tegen concurrent Hapert de mooie serie waar ze mee bezig waren, niet kunnen voortzetten. Er werd een 1-0 nederlaag geleden. Op een niet al te best veld was de eerste kans voor Budel. Helaas kon Rik Bogers de voorzet van Thijs van Geldorp net niet binnen schieten. In de 9e minuut was er een vrije trap voor Hapert net buiten de zestien die fraai werd binnengeschoten door Raaijmakers. Daarna golfde het spel op en neer, zonder echt grote kansen. In de 26e minuut was er  een uitstekende aanval van Budel over de linkerkant. Het was Rik Bogers die Youri Bogers vrij speelde. Deze legde de bal voor zijn linker, maar het schot spatte op de paal. Even later zagen de toeschouwers een zeer dubieuze beslissing van de warrig fluitende scheidsrechter… een terugspeelbal van Hapert werd door de keeper met zijn handen opgeraapt en waar iedereen aan een vrije trap dach voor sv Budel, liet de scheidsrechter doorspelen. De 2e helft begon Budel met dezelfde elf. sv Budel werd steeds wat sterker, maar kansen bleven uit. Uit een spaarzame aanval van de tegenstander behoedde keeper Dennis van Gils Budel voor een grotere achterstand door met een katachtige reflex een kopbal van de spits van Hapert uit zijn doel te ranselen. Budel bracht vers bloed. Sepp Aendekerk en Bas Bergmans kwamen in de ploeg voor de moegestreden Luuk en Thijs. In de 66e minuut bediende Rik Sepp, maar hij kon net niet bij de bal om af te drukken. Ook Wilgard Vos en Sieme Vos (voor Bas van Dooren en Jasper Beerten) kwamen nog in de ploeg, maar het lukte het strijdlustige Budel niet meer om een kans te creëren. Helaas een nipte nederlaag dus, waar meer in had gezeten. Volgende week komt Bladella op bezoek, dat bij winst de tweede periodetitel in de wacht sleept.