Doelpuntrijk weekend voor damesteams FCC

CRANENDONCK – Afgelopen zondag mochten beide damesteams van FC Cranendonck op het eigen sportpark de Braken aantreden. Het zevental trapte af tegen Mifano. Gezien de pittige uitwedstrijd(1-3) zou dit een lastige pot worden. De dames begonnen voortvarend en na 20 minuten stonden ze met 2-0 voor. Helaas scoorde Mifano voor rust ook 1 keer, waardoor de spanning weer terug kwam. Cranendonck wist de marge nog op 2 te brengen voor rust. Na rust bleef het spannend. Mifano liet het hier niet bij zitten en kwam door 2 doelpunten weer op gelijke hoogte, 3-3. Door een bekeken afstandsschot kwam de thuisploeg op een voorsprong van 4-3. Opnieuw was het Mifano die na een scrimmage voor doel goed inschoot. Een paar minuten voor tijd had Cranendonck de winnende op de voet, maar deze ging helaas via de hak van de keepster net naast. Met een gelijke stand van 4-4 deelden Mifano en Cranendonck deze dag de punten.

Het elftal mocht iets later aftrappen in de derby tegen SV Budel. Cranendonck was de beter voetballende ploeg, en kon met een gelukje al snel de voorsprong op het bord schrijven toen de voorzet van Iris over rechts in het doel belandde. Een kleine 5 minuten later kon Iris nogmaals scoren toen de keepster over haar inzet heen dook. Budel liet zich niet uit het veld slaan en bleef het proberen met hun snelle voorhoede. De 2-1 ontstond dan ook door te slap verdedigen waardoor een voorzet gegeven kon worden, voor de goal werd niet goed gedekt en dus kon ook Budel zichzelf op het scorebord zetten. Toch was er geen reden voor paniek, daar de thuisploeg de touwtjes redelijk goed in handen had. Voor rust werd het nog 4-1 door twee doelpunten van Joke. De eerste was na een mooie steekbal, waarbij Joke de keepster omspeelde. Vervolgens een klassieke aannemen-draaien-schieten actie, die prachtig in doel gewerkt werd. De rustpauze kon geen ommekeer geven in het spel. Budel probeerde eruit te komen, maar kon weinig echte kansen creëeren. Cranendonck was het goede voetbal met momenten ook even kwijt, en werd wat slordiger dan in de eerste helft. Er werd door beide ploegen ook meer balverlies geleden, wat het voetbal niet ten goede kwam natuurlijk. Toch bleven beide ploegen hard werken. Simone kon de score uitbreiden naar 5-1 en niet veel later was er ook Celine die met een mooi schot na een individuele actie op de rand van de 16 kon scoren. Ook Maud kon haar doelpuntje meepikken en tikte een mooie voorzet van Mandy binnen voor de 8-1. Uiteindelijk werd het nog 8-2 uit een vrije trap net buiten de 16-meter, die over keepster Rian in doel belandde. Met nog 6 wedstrijden te gaan mag het 11-tal om 10 uur in Eindhoven tegen Nieuw-Woensel aantreden en het 7-tal is vrij.