Officiële opening Brede school Herent

PELT – Op 1 april werd de nieuwbouw Brede school Herent officieel geopend. Om 16.30 uur stond de Hentse jeugd samen met ouders klaar op de speelplaats. Iedereen keek uit naar de toespraak en de onthulling van de nieuwe naam van het gebouw.

De burgemeester Frank Smeets opende de toespraak. Hij vertelde over hoe mooi het is dat de gemeente Pelt dit soort dingen kan blijven doen voor de jeugd. Dat het niet voor niks is dat Pelt nu al 2 jaar kindvriendelijke gemeente is. Hij sprak over het belang van plekken voor de jeugd als ook de participatie van de jeugd in nieuwe projecten in Pelt. “Kinderen zijn de sleutel van de toekomst en als de jeugd gelukkig is zijn de ouders en ouderen dat ook!” Een nieuw gebouw waar dan een opvang, de KSA, de KLJ en de leerkrachten in kunnen vertoeven is dan zeker iets wat de gemeente steunt. De burgemeester nam in zijn toespraak ook de tijd om iedereen te bedanken. Zoals iedereen van de Helibel, de aannemers, de werkmannen en iedereen die meegewerkt heeft.

Na de burgemeester had ook de directrice van de Helibel, Sonja Paesen, nog een woordje te zeggen. Ook zij bedankte iedereen die mee hielp en vertelde vol trots over het nieuwe gebouw. Ze legde uit hoe het ging van hun Koffie huisje tot mooie nieuwbouw voor iedereen. Met enkele grapjes over het weer en met een bedankje aan de werkmannen die altijd de ballen terug gooide naar de spelende kinderen was het daarna de beurt aan de Hentse jeugd. De voorzitters van de KSA en KLJ kwamen hun dankwoord geven voor hun nieuwe lokaal en zij mochten dan ook de naam van het gebouw bekend maken. Ze legde meteen uit hoe ze tot die naam gekomen waren er waren 3 namen en alle bewoners van het Hent konden daar op stemmen. Ze telden af en hun leden lieten het doek met de naam open rollen.

‘T Hokk was de naam dat op het spandoek verscheen en dus de meeste stemmen had gekregen. De naam staat voor Helibel Opvang Klj Ksa, dat zijn dus degene die allemaal gebruik maken van het gebouw. Op 23 oktober 2020 zijn ze begonnen met het koffiehuisje, dat eerst dus de plaats was waar leerkrachten hun koffie dronken, leeg te halen. Daarna is dan de afbraak gekomen en zijn ze begonnen aan de bouw. Ongeveer een jaar later was het dan af, het gebouw was dus al een tijdje in gebruik maar had nog geen officiële opening gehad vanwege Corona. Na het knippen van het lintje begon de receptie en was iedereen vrij om rond te lopen. Zo kon iedereen de opvang bewonderen, de lokalen van de jeugdverenigingen, de nieuwe toiletten, extra ruimtes en de plaatsen voor de leerkrachten bewonderen met een drankje in de hand.

Het gebouw is dus een goede aanwinst voor het Herent. Iedereen is er blij mee en kan dus genieten van het gebouw. Vele generaties gaan er nog in leren, spelen, werken, plezier in maken en opgroeien.

Door Melissa van Wijngaarde