Open  ‘Van Horne Wandeling’ 

WEERT – De maandelijkse open wandeling van de stadsgidsen op zondag 10 april staat geheel in het teken van ‘Weert, de Van Hornestad van Limburg’. Aanvang: 14.00 uur. Startpunt: Grand Café De Weerter Bazaar, Markt 17. Een van de hoogtepunten tijdens de wandeling is de monumentale St. Martinuskerk, maar ook het centrum van de stad kent een rijk verleden waarachter mooie verhalen schuilen. 

Onder leiding van de stadsgidsen Jan Lemmen en Ed Bijmans wordt er gewandeld langs locaties die een relatie hebben met de Van Hornes en in het bijzonder met Philips van Montmorency, graaf van Horne en heer van Weert. De gidsen vertellen ook over recente archeologische vondsten en natuurlijk over de Van Horne dynastie. Centraal staat de vraag: ‘waar ligt onze Philips van Horne begraven?’

Naast het verleden komt ook het heden volop aan bod. Weert is immers een bruisende stad

Van Horne film
Voorafgaande aan de wandeling wordt een klankbeeld vertoond als filmische introductie op de Van Horne Wandeling. Het klankbeeld toont met kaarten en foto’s het verhaal over het ontstaan van Weert, de vestiging van de adellijke familie Van Horne in Weert en het leven van de doorsnee Weertenaar rond 1565.

Belangstellenden dienen zich wél aan te melden via: [email protected]

  • -Het maximale aantal wandelaars is: 20
  • -De wandeling duurt ca. anderhalf uur. 
  • -De kosten bedragen € 6,– p.p., inclusief koffie/thee en filmpje (kinderen tot 12 jaar gratis!).
  • -Vertrekpunt: om 14.00 uur bij Grand Café ‘de Weerter Bazaar’, Markt 17, schuin tegenover de St. Martinuskerk.
  • -Er wordt gebruikgemaakt van headsets.

Zie ook: 

Facebook: https://www.facebook.com/stadsgidsenweert

Website: www.stadsgidsenwewert.nl