Optocht SCV De Teutepeuters

HAMONT – Aanstaande zondag gaat het er hopelijk eindelijk een keer van komen, en zal, indien de weergoden of andere onvoorziene omstandigheden geen roet in het eten strooien, de carnavalsoptocht onder leiding van Prins Kris I in het centrum van Hamont plaatsvinden. 

Na de storm van 2020 en Covid in 2021 krijgt Prins Kris I met meer dan 2 jaar vertraging zijn optocht in zijn eigen Hamont-Achel waar hij zo lang naar heeft uitgekeken. Omdat de verschillende groepen en wagens lang in onzekerheid hebben verkeerd of er al dan niet een optocht zou plaatsvinden, en laat zijn beginnen te bouwen aan hun wagen, of beperkte financiële middelen hadden, is er besloten dit jaar uitzonderlijk geen jurering te laten plaatsvinden, maar per categorie (Kleine groepen & individuelen, grote groepen, wagens) een forfaitair bedrag uit te keren inclusief de stadssubsidies, waarvoor onze dank aan het Stadsbestuur. 

De optocht vertrekt naar aloude gewoontes om 14u11 en zal gevormd worden in- en rond de Kempkens. De ontbinding en einde optocht vindt plaats ter hoogte van kruispunt Stadswaag/Stationsstraat, Groenstraat/Molenstraat (ter hoogte van Chinees restaurant Man Wah)

De route van de optocht blijft zoals voorgaande jaren ongewijzigd. 

Na de optocht willen wij jullie graag verwelkomen in zaal De Posthoorn (gratis inkom), waar we onder begeleiding van “DJ Team Ongeremd” er nog een leuk en gezellig festijn van willen maken.

Tijdens de optocht zal er rond gegaan worden voor een vrijwillige bijdrage van €2 om o.a. de onkosten van de gemaakte snoepzakken te kunnen bekostigen. 

Er zullen om en bij de 3500 snoepzakjes uitgegooid worden! 

De deelnemers uit Hamont-Achel krijgen omstreeks 18u op het podium hun premie uit de handen van Prins Kris I overhandigd. 

Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind, en mogen of kunnen wij jullie verwelkomen op onze optocht of op ons gezellig samenzijn in de Posthoorn.