SpaceBuzz groep 6/7 basisschool St. Joan

SOERENDONK – De inwoners van Soerendonk zal het vast niet ontgaan zijn; op donderdag 31 maart stond er een gigantische vrachtwagen, met daarop een raket, op het schoolplein van basisschool St. Joan: de SpaceBuzz. Kinderen van groep 6/7 hebben in de weken voorafgaand aan dit bezoek een opleiding gevolgd tot astronaut. Deze opleiding bestond uit een stuk theorie maar ook uit praktische opdrachten, zoals: ondersteboven proberen te eten, kijken wat een astronaut aan gewicht mee mag nemen en het bouwen van een capsule en planetarium. Na het maken van het examen en het succesvol afronden van de training waren de kinderen er klaar voor; de echte ruimtereis. Klaar voor vertrek gingen de kinderen aan boord. De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality technologie. Aan boord reizen leerlingen met commandant André Kuipers naar de ruimte. Daar ervaren ze een ruimtereis door de ogen van een astronaut. Ze zien onze prachtige aardbol en hoe wij daar als mensen mee omgaan. Op speelse manier leren de kinderen over onderwerpen als de ruimte, de aarde, wetenschap en technologie. Van de lancering tot de spectaculaire landing voelt de missie met de SpaceBuzz levensecht. Eenmaal met beide voeten op de aarde zweven we toch nog even na….wat was dit gaaf!