3-0 winst voor Ledûb dames 1

BUDEL – Zaterdag 2 april beloofde een mooie zaterdag vol volleybal te worden.In de ochtend stond er een clinic voor de mini’s van Ledûb volleybal op het programma. Wat een toppers op deze zaterdagochtend, fanatiek, vol energie en met heel veel enthousiasme werd er getraind door de mini’s! Ondertussen was Lynn alle toeters en bellen van zolder aan het halen voor deze Super Saturday. Deze toeters en bellen werden tijdens de wedstrijden van Ledûb heren 1, dames 2 en dames 5 al even getest. Om 19.00 uur stond de wedstrijd van de dames 1 tegen Spaarnestad dames 1 op het programma. Toeters, trommels, sponsoren en supporters zijn massaal aanwezig! Helaas was coach Dennis niet fit en kon daardoor niet aanwezig zijn. Sanne is nog geblesseerd maar kon weer de rol van assistent coach op zich nemen naast hoofdcoach Jan. Daarbij hadden we ook weer versterking van dames 2 door Eva en Amy.

Set 1 werd gestart met Lina, Maud, Lynn, Laura, Maren, Luna en Daielle. Al snel liepen we uit met een flinke voorsprong door mooie service reeksen, er werd met lef aangevallen en het spel werd moeiteloos verdeeld door Maren. 25-11 voor Ledûb dames 1.

In set 2 was het de kunst om de service reeksen en het spelen met lef vast te houden. Er werd gestart met dezelfde opstelling als in set 1. Set 2 begonnen we wat voorzichtig waardoor Spaarnestad kon profiteren. Bij een achterstand van 12-16 kwam Laura aan service en maakte een servicereeks wat eindigde in een 20-16 voorsprong. Waarop volgde dat Luna de laatste punten binnen sloeg. 25-20 voor Ledûb dames 1.

YES, met een 2-0 voorsprong begonnen we aan de derde set. Even de puntjes op de i om het spel van set 1 te hervatten. Spelen met lef en overtuiging, alles van de grond!

In set 3 waren er weer mooie service reeksen te zien van Lina, Lynn en Luna waardoor we op voorsprong kwamen en bleven. Daielle nam de verdediging onder haar hoeden waarbij iedere keer opnieuw gebouwd kon worden aan een aanval. Dit recept resulteerde in een setstand van 25-20. Deze 3-0 winst is uitgebreid gevierd met de pre party van het Ledûb volleybal festival, super tof dat ook Spaarnestad is blijven feesten! Dit was helaas alweer de laatste thuiswedstrijd in De Zuiderpoort van dit seizoen. Op donderdag 28 april spelen we onze laatste thuiswedstrijd in De Smeltkroes in Maarheeze, tot dan!

Verslag door Laura Heuvelmans

Foto Jos Meusen