Glasvezel gaat door voor Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk. 

CRANENDONCK – In Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk kozen veel inwoners voor glasvezel, er zijn voldoende aanmeldingen binnengekomen. Dit betekent dat we glasvezel gaan aanleggen! DELTA Fiber Netwerk wil iedereen die hieraan heeft bijgedragen graag bedanken voor dit fantastische resultaat! Alle inwoners van Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel en Soerendonk krijgen een glasvezelaansluiting. Dit geldt ook voor het deel in Maarheeze dat in de campagne al meedeed. Hiermee worden alle adressen die meededen in Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk aangesloten op het netwerk van de toekomst. De aanleg neemt naar verwachting een jaar in beslag. Dit betekent dat medio 2023 alle klanten in Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk gebruik kunnen maken van hun werkende glasvezelverbinding. Wethouder Frans Kuppens, gemeente Cranendonck: “Het succesvol doorlopen van de vraagbundeling is een resultaat van professionele organisatie en met name de inzet van onze ambassadeurs. Mede door de energie en het enthousiasme van deze inwoners kunnen straks ook de kleine kernen digitaal aangesloten blijven”, aldus wethouder Frans Kuppens. 

Margot Pennekamp, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Tijdens de vraagbundeling hebben inwoners, lokale verkopers en de ambassadeurs zich ingezet voor de komst van glasvezel. Dit werd zo enthousiast gedaan, dat de campagne een groot succes is geworden. We zijn erg blij te kunnen melden dat Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk aangesloten worden op het netwerk van de toekomst. Wij gaan glasvezel aanleggen!” Tijdens de aanleg krijgen alle woningen die reeds meededen in de campagne een glasvezelaansluiting, dus ook woningen waarvan de bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Gezien het animo voor glasvezel wil DELTA Fiber Netwerk alle woning die meededen in de campagne in Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk een glasvezelaansluiting aanbieden. Hiermee bereidt DELTA Fiber Netwerk alle woningen voor op het netwerk van de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open. De aansluiting is geheel vrijblijvend. Met een glasvezelaansluiting in de woning is men alvast aangesloten op het glasvezelnetwerk en kan men op elk moment overstappen naar glasvezel. Bewoners kunnen pas gebruikmaken van hun glasvezelaansluiting, wanneer zij een glasvezelabonnement hebben afgesloten. Voor advies of met vragen over glasvezel en alle zaken die daarbij horen kan men terecht in het Glasvezel Informatiepunt aan de Grootschoterweg 119 in Budel-Schoot. Het Glasvezel Informatiepunt blijft geopend tot en met 13 april. De openingstijden zijn woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Naar verwachting start de aannemer al deze zomer met de eerste graafwerkzaamheden. De graafwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Circet Nederland. Daarbij komt de glasvezelkabel langs bijna 2.650 adressen in Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk te liggen. Een deel daarvan heeft al een abonnement. De overige adressen kunnen zich nog steeds aanmelden. Doen zij dit uiterlijk 13 april, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten te betalen en profiteren zij van een scherp welkomstaanbod. Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en de werkzaamheden. Meer informatie is ook te vinden op de website gavoorglasvezel.nl.