Ingezonden brief… Echt waar.

Er was eens een dorp waar een oud gemeentehuis staat. Meer dan 40 jaar huurt daar een vereniging kamers.  Jawel 40 jaar. Nou ja kamers. Een kamer op de eerste verdieping en de zolder. Dat gebouw wat op de monumentenzorg staat, heeft een prachtige kurkdroge houten zolder met een vluchtluik, van ca 40 x 60 cm waardoor je bij brand dan naar buiten kunt om in de goot uit te komen, waar de brandweer met ladderwagen je dan kan redden.

Deze vereniging die zoals al gezegd, al 40 jaar huurt is ook al 11 jaar bezig voor een extra kamer voor veiligheid, zodat de zolder niet meer nodig is. Enkele jaren terug had het gemeentebestuur een idee. Wij vragen de bewoners van het dorp tips en ideeën aan te dragen. Wat met die gegevens/tips gedaan is weet de schrijver niet. Wel is hem onlangs ter ore gekomen dat de vraag van die vereniging die, jawel al 40 jaar huurt, weer niet is gehonoreerd met een extra kamer. Zomaar uit het niets krijg een ander de ruimte. Nou heb ik me óók laten vertellen dat er bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen mensen zijn gaan stemmen.  Niet veel trouwens. Ik wel.  Is het in een kleine gemeenschap al net zo erg gesteld als bij de landelijke regering? Vriendjespolitiek of . . .  iets . .  anders hoe heet dat ook weer. Wat een blamage. Hoezo is niet gaan stemmen een verloren stem? Hopelijk komt hier een duidelijke – eerlijke reactie op met uitleg over hoe een en ander zo ontstaan is. Daar hebben de kiezers toch recht op of niet? De vereniging die al zolang bestaat in ieder geval wel..

Guul Vullers