VCM-ers vieren (eindelijk) hun feestje

MAARHEEZE – Op 31 december 1979 werd in Maarheeze de volleybalclub VCM officieel opgericht. Dit zou 4 april 2020 gevierd worden. Helaas besliste corona anders.  Afgelopen zaterdag (net binnen de 2 jaar na de oorspronkelijke datum) werd dit feestje dan toch eindelijk gevierd. Natuurlijk in de eigen oude, vertrouwde Smeltkroes. Het was een goedbezochte reünie met bezoekers uit alle windstreken, waarvan een aantal elkaar al bijna 20 of 30 jaar niet gezien hadden. Bij ontvangst kregen de bezoekers, allemaal leden of oud-leden van VCM, een speciale editie van de VCM-er (“de Emmer”). Dit clubblad, dat vroeger een bundeling van wedstrijdverslagen was, stond nu boordevol oude artikelen en anekdotes van de afgelopen decennia. Daarna mocht men de feestzaal in, die mooi versierd was met een VCM-spandoek en diverse (heel) oude VCM-shirtjes. Twee leden van het eerste uur, Toos Veldhuis en Hans Vissenberg, werden door het bestuur in het zonnetje gezet voor hun 40 jarig lidmaatschap. Zij ontvingen een bloemetje en een flesje wijn.

 De organisatie had verder voor de juiste ingrediënten voor een geslaagde reünie gezorgd. Naast een natje en een droogje was er een mooi filmpje met een wc-rol in de hoofdrol. En op een groot scherm werden continue foto’s van de afgelopen decennia getoond. Verder lagen er verschillende albums en mapjes met heel veel foto’s. Dit leidde tot sterke verhalen over de wedstrijden en trainingskampen. En ook werd er smakelijk gelachen over een foto van een oud-lid in zijn onderbroek. Wat een lol. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes en het was nog lang ‘volle bak’. De aanwezigen kijken nu al uit naar de volgende reünie.

 VCM is een gezellig clubje, dat nog steeds wekelijks traint en speelt in de Smeltkroes. Kom gerust eens kijken op donderdagavond, tussen 19:30 en de 21:00. En als je zin hebt train je gewoon lekker mee.

Foto: Toos Veldhuis en Hans Vissenberg waren lid vanaf het eerste uur.