J14 van Sporting Limburgs kampioen !

PELT – Zo gespannen als de snaren van een Stradivarius waren ook de zenuwen van de Sporting spelers vóór de aanvang van de topmatch tegen Hasselt. De inzet was dan ook de moeite waard, want wie wordt niet graag Limburgs kampioen natuurlijk? 

Al snel werd duidelijk dat beide ploegen graag met die eer gingen lopen. Hasselt ging verschroeiend van start en zette Sporting meteen onder druk. De tegenstander pakte uit met mooie combinaties en een oerdegelijke verdediging. Onder andere de gewiekste Hasseltse ‘Gareth Bale’ deed Sporting pijn. De thuisploeg zag sterren. De wedstrijd ging daarna gelijk op, zowel qua doelpunten als qua inzet. Het was hard tegen onzacht. Sporting hield de adem in toen Door gekwetst naar de kant moest. Even bekomen… Na 18 minuten was er nog maar 10 keer gescoord, 5-5. De kansen waren schaars en werden jammer genoeg te vaak onbenut gelaten.  Nonchalance in de passing, gebrek aan concentratie of misschien nog onder de indruk van de Hasseltse aanpak…

Noordzee-gewijs keerde het tij gelukkig. Na enkele geslaagde tussenkomsten kwam de thuisploeg voor het eerst op een gevleide voorsprong. Een duidelijk signaal voor meer. Dat leverde hen een marge van 4 doelpunten op met de rust. 10 – 6.  Na de rust probeerde Hasselt orde op zaken te stellen, maar dat bleek moeilijk. Meerdere keren 2-minuten aan de broek en enkele penalty’s hielpen daar niet bij. Penalty-prins Zeno was genadeloos, attente Thiebe kwam goed tussen ↩en Finn torende boven alles en iedereen uit. 16 – 6. Beide ploegen leken het hierdoor kwijt: Hasselt de kluts en Sporting de focus. Was het de trainer, dan wel de aanmoedigingen vanop de bank van de gekwetsten Toon en Majid, feit was dat de goals nu bij de vleet vielen. Het eindsignaal naderde…Eindstand 23 – 12. De buit binnen en Limburgs kampioen! De trainer en spelers van de eerste ploeg alsook de talrijk opgekomen supporters méér dan trots op The Next Generation. Mooi toch!?