Pelts uitgaanscentrum permanent autovrij

PELT – Vanaf dinsdag 5 april zijn een gedeelte van de Kloosterstraat, de Kerkstraat en het Marktplein permanent afgesloten voor doorgaand verkeer. De afgelopen twee zomers was deze afsluiting een tijdelijke maatregel. De reacties daarop waren nagenoeg unaniem positief: zowel de beleving, de sfeer als de verkeersveiligheid gingen erop vooruit in het uitgaanscentrum.  En dat is iets wat de gemeente nu permanent wil vasthouden.      

Toen de horeca – in twee golven – mocht heropenen tijdens de coronapandemie, stelde de gemeente stukken van het openbaar domein extra ter beschikking van de horeca. Op die manier konden ze de terrassen uitbreiden en zo tegelijk de afstandsregels naleven en de sfeer bewaren. 

Zowel de horeca als de bezoekers onthaalden dit initiatief van de gemeente heel positief. Dat gold zeker voor het uitgaanscentrum in de omgeving Kerkstraat-Kloosterstraat-Marktplein. Daar wordt de regeling nu permanent ingevoerd tot aan de heraanleg van het Marktplein. De werken daarvoor starten over ongeveer een jaar.

Heel concreet worden volgende weggedeelten afgesloten:

  • De Kloosterstraat tussen de kruispunten met de Pastorijstraat/Kerkstraat en het Sooi Willemsplein;
  • De Kerkstraat tussen de kruispunten met de Koning Albertlaan en de Pastorijstraat.
  • Het Marktplein vanaf de Kloosterstraat tot aan woning nr. 15.

Leveringen zijn hier steeds mogelijk tussen 6.00 uur en 13.00 uur.  

Dit is een duidelijke en stabiele regeling die elke verwarring uitsluit. De horecazaken kunnen hun terrassen permanent uitbreiden en de voetgangers behouden steeds een veilige, gezellige en comfortabele wandelzone. En boven alles: het zal ongetwijfeld bijdragen tot nog meer sfeer en beleving in het grootste uitgaanscentrum van Noord-Limburg.