Gratis veldbloemenzaad voor Hamont-Achelaren 

HAMONT-ACHEL – Met het oog op biodiversiteit in Hamont-Achel kan je naar jaarlijkse gewoonte een zakje veldbloemenzaad van 100 gram afhalen aan het UiTpunt/bibliotheek in Hamont of Achel. Dit Brandenburgermengsel bevat een combinatie van één- en tweejarige soorten zoals Boekweit, Phacelia, Bernagie, Korenbloem, Serradelle, Dille… Nieuw dit jaar is dat er ook een pakketje bloemenzaad beschikbaar is voor wie geen tuin heeft, maar wel graag zijn gevel of balkon wat kleur geeft. 

Heb jij een braakliggend stukje of een verloren hoekje in je tuin? Dan kan je dit inzaaien met een veldbloemenmengsel. Door te kiezen voor veldbloemen, vermijd je het gebruik van pesticiden en heb je een hele zomer lang een prachtig kleurenpalet aan bloemen in je tuin. Daarnaast help je op deze manier de bijen en andere insecten aan voedsel.

Heb je enkel een balkon, gevel of kleine tuin? Goed nieuws! Dit jaar wordt een klein zakje met 5 gram veldbloemenzaad voorzien zodat inwoners zonder (grote) tuin kunnen genieten van een mooi kleurenpallet op hun balkon, in hun tuintje of aan hun gevel. 

Dit bloemenmengsel bestaat uit tien verschillende bloemensoorten in prachtige bonte kleuren: madelief, goudsbloem, Chinese aster, korenbloem, goudstrobloem, zomerviolier, kleine pimpernel, afrikaantje, inkarnaatklaver en zinnia. De hoogtes van de bloemen variëren met een maximum hoogte van 50 centimeter.  

Ook dit jaar organiseert de stad een fotowedstrijd om het bloeiende Brandenburgermengsel of balkonzaad extra in de kijker te zetten. Stuur een foto van je ingezaaide bloemen in bloei uiterlijk 1 september naar [email protected] en maak kans op een tuinpakket ter waarde van 50 euro. De ingestuurde foto’s krijgen een mooi plaatsje op de Facebook- en Instagrampagina van de stad Hamont-Achel. 

Er kan maximaal één pakketje (veld)bloemenzaad per adres afgehaald worden en dit zolang de voorraad strekt. Afhalen kan vanaf dinsdag 19 april tijdens de openingsuren van het UiTpunt of de bibliotheken in Hamont-Achel.