Haopertse Gaopertocht WSV De Grenslopers

LUYKSGESTEL – Onlangs hebben we onze Voorjaarswandeling kunnen houden vanuit Luyksgestel en we kunnen met trots melden, dat die succesvol verlopen is. 

Op 13 april zetten we de volgende stap: de Haopertse Gaopertocht!

 Wel hebben we iets nieuws geïntroduceerd. Op het startbureau verkopen we consumptiemunten, waarmee de consumpties op de rustpost (dus niet in de startlocatie) kunnen worden afgerekend. Deze munten blijven geldig, maar als je ze liever aan het eind van de wandeling weer terug verkoopt, kan dat ook. Ze kosten

€ 1,30, wat op één uitzondering na, de eenheidsprijs is in de Kadi-wagen.

Maar er is meer!

Bij goed weer komt Jolanda van den Berghe (ken je haar nog van onze jubileumtocht?) de sfeer op de rustpost verhogen met haar zang.

Tegen inlevering van je startkaart, krijg je bij café ’t Pleintje, waar je op de terugweg langs komt, een portie bitterballen bij je eerste consumptie.

En als klap op de vuurpijl verloot onze sponsor Voet en Goed (ook daar wandel je langs op de terugweg) onder alle deelnemers, die een woonadres of e-mailadres hebben ingevuld op de startkaart, diverse prijzen in een grote tombola.

Startlocatie:

Gemeenschapshuis Den Tref, Alexanderhof 7, 5527 EH Hapert

Starten is mogelijk vanaf 08:00 uur.

De startlocatie is tot op 200 meter bereikbaar met lijnbus 319, halte Abdijstraat.

Afstanden: 10, 15, 20 en 25 km

Omschrijving:

Was Haopertse Gaoper in vroeger tijden een scheldnaam voor de inwoners, van lieverlee werd  het een Geuzennaam en er werd in 2017 een nieuw wandelpad door het met veel afwisselende natuur aangelegde Kempisch Bedrijvenpark het ”Gaoperspad” genoemd. Verrassend stukje nieuwe natuur met verderop de Donksbergen-bossen, Hapertse Heide en de Cartierheide met z’n vennen en knuppelbrug om de voetjes droog te houden in de route.

Gedetailleerde informatie vind je op www.degrenslopers.nl.