Inkomende Transfer Sporting Pelt : Louis Delpire

PELT – Handbal Sporting Pelt zet in op Belgisch toptalent en versterkt zich met Belgisch international Louis Delpire. De 1m94 grote en 23-jarige geboren Jettenaar is een linker opbouwer en komt – net als zijn goede vriend Gaëtan Van Haesendonck – over van HC Atomix.  Louis genoot zijn jeugdopleiding bij HC Kraainem waar hij zijn vanaf zijn vierde levensjaar zijn talenten ontplooide onder de vleugels van Benoit Lamury. Op zijn twintigste zette hij dan de stap naar de BeNe league bij Atomix waar hij uitgroeide tot een echte sterkhouder (hij scoorde dit seizoen 52 x) en Belgisch international. Hij speelde intussen 9 maal voor de Red Wolves en stond mee aan de wieg van de historische kwalificatie voor het wereldkampioenschap in 2023. 

Na 3 seizoenen Atomix maakt Delpire dus de overstap naar Sporting Pelt waar hij – als vers afgestudeerde master in business economics – in de voetsporen treedt van zijn “nonkel” Jo Delpire die in de 90-jaren schitterde als rechts back bij onze club. Het was deze zelfde Jo Delpire die Louis mee overtuigde om voor Sporting te kiezen als volgende stap in zijn jonge handbalcarrière. 

“Wij zijn bijzonder blij om Louis voor minstens de komende twee jaren in Pelt te hebben”, laat sportief directeur Diederik Stollman weten. “Hij is jong, ambitieus, international, staat zijn mannetje zowel in aanval als verdediging en heeft goesting om prijzen te pakken. Wij gaan hem met open warme armen ontvangen zodat hij zich snel thuis zal voelen in onze Sporting familie”. 

Ook Delpire zelf is blij met zijn overeenkomst : “Ik ben tevreden de volgende stap in mijn carrière te zetten en terecht te komen bij een grote naam in het Belgische handbal. Ik tref heel wat bekende gezichten aan in Noord-Limburg en kijk er naar uit om samen te spelen met een mooie mix van jonge en ervaren toppers. Ik vestig mij weldra in het mooie Pelt en het nieuwe seizoen mag dan voor mij zo snel mogelijk beginnen.”