Leesclub Femma Hamont

HAMONT – Femma Hamont organiseert regelmatig boekbesprekingen. Julienne reserveert een aantal boeken in de Bib te Hamont. De Femma-lezers bespraken samen het gelezen boek: “Daniël” van schrijver Chris de Stoop. Over het boek: “In een uithoek van het land, waar het platteland nog enigszins standhoudt, brandt de oude vierkantshoeve van Chris de Stoops oom Daniël af. In het puin wordt het lijk van de bejaarde boer aangetroffen. In de daaropvolgende weken wordt een jeugdbende opgerold, die ervan verdacht wordt Daniël vermoord te hebben.” Het was voor de Femma lezers een boeiende uiteenzetting, die begeleid werd door Jeanine van de Heule. Zij is aangesteld door Femma Provinciaal en gaf een unieke inkijk in deze gesloten gemeenschap met een realistisch, wisselend perspectief! Het was een verrijkende bespreking voor de aanwezigen. 

Foto met toestemming Jacqueline Joosten-Segers.