Sporting naar Bocholt op eerste speeldag play offs 28 – 28

BOCHTOLT – Het was stuivertje wisselen in Bocholt. Handbal Sporting Pelt nam de beste start met een hele goeie Denert in doel en scorende hoeken Falke en Köhlen; 2-6 na 10 minuten. Op het kwartier kreeg Louis Vandebeeck een rode kaart onder de neus gestoken van de niet zo sterk leidende gebroeders Steenwinckels na een fout op Serge Spooren. Een streng verdict maar het zorgde voor de vlam in de pan bij Bocholt. Heel snel ging het van 4-9 naar 8-9 (20’). Sporting miste shotkracht want Door Vandebeeck, die zijn broer Louis kwam vervangen, was eigenlijk gekwetst aan de duim. Hij probeerde het even maar vanaf de 2e helft moesten rechtshanders Tasevski en Vossen het op rechteropbouw oplossen. 

Ondertussen strooide Konitz, die door een overbelaste schouder zelf niet kon schieten maar hij verdeelde heerlijk! Sporting bleef nipt aan de goede kant van de score met 12-13 aan de rust. Bocholt nam over in de 2e helft en liep uit via 16-15 (40’) dankzij een trefzekere Glorieux, zowel op tegenaanval als op penalty. Zijn collega hoek Tommie Falke scoorde aan de andere kant maar kon niet beletten dat Bocholt 25-22 uitliep (50’). De gretige Vansloot en opnieuw Falke scoorden dan 3x op rij en met 25-25 was alles te herdoen! Spanning ten top, gemiste kansen, potjes die overkookten op en naast het veld en veel dramatiek zoals een derby moet zijn. Bocholt kwam 15 sec voor het einde 28-27 voor, time-out voor Pelt en ijskonijn Konitz dirigeerde good old Tasevski in schietpositie die in de slotseconde de gelijkmaker op het bord zette. Zo kwam er een einde aan een lange reeks van verlieswedstrijden tegen Bocholt en mocht Sporting met 1 punt maar als morele winnaar zijn supporters gaan groeten. Visé komt nu langszij na de winst in Tongeren dus het beloven spannende play-offs te worden.