Budel 1 speelt gelijk tegen nummer 2 Bladella: 0-0

BUDEL – Afgelopen zondag werd de wedstrijd sv Budel 1 tegen Bladella 1 gespeeld.

Voor Budel zaak om punten te pakken in de strijd tegen degradatie, voor Bladella stond de 2e periodetitel op het spel, Ze hadden een grote supportersschare meegebracht. Maar Bladella wist ook dat Budel een lastige tegenstander zou worden…Budel won namelijk de uitwedstrijd in Bladel met 0-1.

Budel speelde opnieuw in de vertrouwde 4-4-2 opstelling. Het eerste gevaar voor Budel ontstond in de 7e minuut toen een hoge dieptebal van achteruit een aanvaller van Bladella bereikte, maar die stond buitenspel. Even later greep keeper Dennis van Gils goed in op een schot van een Bladella speler. Ook Budel kreeg kansen. Een schot van Youri Bogers kon maar net door de keeper uit de hoek worden getikt. Ruststand 0-0.

Na rust begon Budel goed. In de 58e minuut was het Youri die op de achterlijn weg draaide bij de centrale verdediger, maar zijn pass bereikte Jasper Beerten net niet. Niet veel later zette Thijs van Geldorp Stan van Leeuwen 1-op-1 tegenover de keeper van Bladella, maar de keeper kon redding brengen. In de 67e minuut dacht Bladella op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Hierna bleef het een levendige wedstrijd en het golfde het spel op en neer. De grootste kans was nog voor sv Budel toen de keeper van Bladella een goed schot van Youri onschadelijk kon maken.

Eindstand 0-0. Voor Budel weer een belangrijk puntje erbij, maar ook de wetenschap dat er misschien opnieuw meer in had gezeten. Voor Bladella betekende dit de periodetitel, waardoor ze verzekerd zijn van de nacompetitie. Volgende week staat voor Budel de uitwedstrijd tegen de nummer 4 Unitas’59 op het programma.