Tentoonstelling Malou Keunen

PELT – Zowel in de bibliotheek als in Provinciaal Domein Dommelhof is nog tot 30 april een grote tentoonstelling te zien van kunstenares Malou Keunen. In de bib is haar patriarchale werk te vinden. 

Door Ben Ieven 

Hierbij vertrek zij van beelden uit de buitenwereld die ze op een persoonlijke wijze heeft verwerkt. Zo komt een nieuwe realiteit van beeld naar beleving tot stand. Het is een reeks schilderijen over plaatsen en hoe ze op ons inwerken. In Dommelhof behoren haar werken eerder tot de matriarchale orde waar intuïtie en gevoel aan de basis ligt. Het thema van deze tentoonstelling ‘the Land of Milk and Honey’ is de zoektocht naar geluk. Het algemene uitgangspunt van de werken spruit voort uit het besef dat van het ene moment op het andere het leven een geheel andere wending kan nemen. Bij de installatie ‘Keeping the right spot’ met keramieken en terracotta beelden vormt de belichting een deel van het concept. Door de mogelijkheid in de installatie zelf de belichting en de tijd in handen te nemen licht men uit in detail en ontstaan tegelijkertijd bewegende schaduwbeelden die nieuwe connotaties kunnen genereren. Kijk voor de openingsuren op dommelhof.be of gemeentepelt.be/bibliotheek-neerpelt.